tiistai 19. helmikuuta 2013

Ewelina's kurczaka

Kävin tänään kuukausittaisessa kynsihoidossani ja ihana hoitajani Ewelina kertoi, että oli nähnyt minusta erikoista unta. Unessa Ewelina oli tullut perheensä kanssa Suomeen meille kyläilemään ja olimme tietenkin vaatineet heidän kokeilevan saunaa. Meillä oli unen mukaan kuulemma valtavan suuri sauna ja tietenkin otettuamme kunnon löylyt, piti vielä pulahtaa avantoon. Ewelina oli kokenut melkoisen järkytyksen. Nauroimme asialle yhdessä ja hän paljasti, että pitää meitä suomalaisia melko extreme-kansana. Niin me tietysti olemmekin, mutta samalla kyllä paljasti hänelle, että en ole koskaan kokenut avantouintia ja luultavasti en pitäisi siitä lainkaan. Olen sellainen vilukissa, että menen järveenkin uimaan vasta kun veli on sen +20. 

Siinä kynsihoidon lomassa mietiskelin ääneen, että mitähän ruokaa loihtisin perheelleni tänään. Ajatus oli, että jotain helppoa ja nopeaa. Ewelina antoi tähänkin avun. Tässä tulee resepti, jonka hän minulle kirjoitti:

* 4 piersi z kurczaka
* 2 zupy Knor cebula
* 500 ml smietanki 30%
* 160-180 c 30 do 40 min

ja sama suomeksi:

* 4 kanan rintaleikettä (pilkottuna pitkittäin kolmeen osaan)
* 2 Knorrin ranskalaista sipulikeittopussia
* 500 ml kermaa

* kanat laitetaan lasiseen uunivuokaan
* sekoitetaan sipulikeitot kerman sekaan ja kerma kanojen päälle
* kypsennetään uunissa 160-180 asteessa 30-40 minuuttia
* tarjoillaan esim. basmatiriisin kera

Oli muuten maailman helpointa ja todellakin maistuvaa. Lisukkeeksi vain suosikkiamme avokadosalsaa (omaan tapaan) ja tomaattia. Tästä tuli uusi koko perheen suosikki. Seuraava päivitys kuvien kera tuleekin vasta ensi viikolla. Huomenna lähden nimittäin nuorimmaisen kanssa kohti Lontoota, jossa lomailemme viisi päivää yhdessä hyvän ystäväni ja hänen tyttärensä kanssa. Äiti-tytär-reissua siis luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti