sunnuntai 26. tammikuuta 2014

kyllä hätä keinot keksii ;)

Jossain epätodellisessa terveyspuuskassani olin vuoden lopussa mennyt yhdessä tyttärien kanssa päättämään, että uusi vuosi alkaakin sitten totalikarkittomana. Olemme ennenkin olleet ns. karkkilakossa, mutta nyt teimme siinä mielessä hieman viisaamman päätöksen, että kiellettyjen listalla ovat vain karkit ja suklaat. Jäätelö ja kahvipullat yms. ovat siis sallittuja. Ajattelimme tällaisen myönnytyksen olevan hiukan armollisempaa ja tälla tavoin turvata karkkilakon jatkumisen ilman nopeaa sortumista. Aiemmin karkittomuuden loputtua (yleensä jo ennen sovittua) onkin suklaa ja salmiakki maistunut sitten ihan urakalla.

No, ei ole tehnyt lainkaan tiukkaa tämä karkittomuus, kun päiväteen kanssakin saa nauttia sen keksin. Välillä tietysti kutkuttelevat nuo suomalaiset suklaat ja salmiakit, jotka olen kaikki kerännyt kasaan ja laittanut jemma-nimiseen paikkaan.  Erityisesti hopeatoffeepussit kuiskailevat nimeäni tämän tästä. Harmillistahan se on, että siellä ne joutavat odottamaan karkkittomuuden loppumista. Lienevätkö silloin jo kovettuneet kokonaan syömäkelvottomiksi?

Hätä siis keinot keksii, kuten sanotaan. Tänään, näin aurinkoisen sunnuntain kunniaksi alkoi kovasti tekemään mieli teen kanssa jotain herkkua. Muistin ne piilotetut suklaat ja nappasinkin sieltä yhden fazerin orange&crisps tummasuklaalevyn. Ajattelin soveltaa suklaamuffinssiohejttani niin, että taikinan sekaan laitetaan rouhittuja suklaasattumia. Taitaa olla kyllä hieman "harmaalle alueelle" menemistä tämän karkkilakon suhteen.

12 kappaletta isoja muffinsseja (tai 15-18 pientä)

Puolikas levy Fazerin suklaata
150g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Vaahdota margariini ja sokeri ja lisää seokseen munat yksitellen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuoron perään maidon kanssa. Rouhi suklaa ja sekoita varovasti taikinaan. Nostele taikinaa muffinssivuokiin. Jos haluat isoja, niin laita vuoka aika täyteen. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Kuorruta mielen mukaan.

00aa2.JPG



Tuli niistä vaan niin mahtavan herkullisia.  Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti