lauantai 21. kesäkuuta 2014

mittumaaria

Keskikesänjuhlaa, juhannusta ei täällä Puolassa juhlita, mutta näin ulkosuomalaisena on kuitenkin mukavaa pyrkiä pitämään kiinni kotimaan juhlapäivistä. Juhannus täällä ei tietenkään ole se perinteinen suomalainen juhannus, johon useinmiten kuuluu mökki, sauna, kokko jne. Koivuja täältä saa hakemalla hakea, saunaa meillä ei ole, lähin järvi on satojen kilometrejen päässä, joten vihdankin teko olisi melko turhaa. 

Juhannukseen kuuluu kuitenkin myös grillaus, hyvä ruoka ja juoma, sekä hyvä seura. Ne pystytään täälläkin toteuttamaan, tällä kertaa myös erityisen kivalla tavalla. Mukava ystäväperhe oli kutsuttu viettämään kanssamme rentoa ja leppoisaa iltaa. Grilli kuumeni terassilla ja vilttien alle kääriytyneinä istuskelimme ulkona pöydän ääressä ja nautimme raikkaasta ulkoilmasta yömyöhään sakka. ;)



Kulinaristinen puoli oli tälläkin kertaa kyllä vertaansa vailla. Mukavaa oli hääriä keittiössä ja valmistella juhannusateriaa yhdessä koko porukalla. Uusien perunoiden kera nautittiin monenmoisista herkuista. Pöydästä löytyi savukalaa, grillattua naudanfileetä, kanavartaita, grillattua halloumia, perunasalaattia, rucola-hunajamelonisalaattia, grillattuja kasviksia, tomaatti-kurkkusalaattia, grillattuja hunajaporkkanoita ja kananmunia. Että oli hyvää, slurps! Jälkkäriksi oli nuorimmaiseni leiponut tuon kuuluisan mudcaken, jota herkuteltiin puolalaisen Grycan-jäätelön kera. 





Kippis, cheers, na zdrowie! Kiitos vieraille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti