tiistai 1. toukokuuta 2012

vapunpäivänä Berliiniin

Eilen vietimme mukavia vappujuhlia kolmen suomalaisperheen + suomesta vierailulla olevan pariskunnan voimin. Ilma suosi meitä todella ja pöydät notkuivat mitä maittavampia herkkuja, niin että vielä näin vapunpäivänäkin on ollut kylläinen olo. Mainittakoon, että mölkkykuninkuuden veivät tytöt ja poikien joukkue nappasi selkeän jumbosijan. ;)


Kippis ja hyvää Wappua!
Tytöillä on tämä viikko kevätlomaa koulusta. Unna lähti kesken vappukarkeloinnin koripallojoukkueensa mukana muutaman päivän kestävään turnaukseen Lesznoon. Esan on taas määrä mennä piipahtamaan työreissulla Barselonassa ja niin jäimmekin Oonan kanssa miettimään, että mitä me kaksi sitten oikein tekisimme? Koska Esa päätti lentää Barselonaan Berliinistä, niin siinäpä tarjoutui meille oiva tilaisuus parin päivän minilomaan Berliinissä.


Sää suosi meitä jälleen kerran ja Berliinissäkin oli ihanan lämmintä (+28) ja aurinkoista. Perille saavuttuamme piti löytää lounaspaikka ja päädyimmekin argentiinalaisen ravintolan terassille. Jos tarkkaan katsoo, voi nähdä Oonan aurinkolaseista tutun näköisen heijastuksen...


Berliini on kaikessa moninaisuudessaan erittäin mielenkiintoinen paikka. On viihdyttävää seurata ihmisiä. Miettiä, että mistä kukin on tulossa ja minne menossa. Kaupungissa on myös paljon valokuvattavaa. On mitä kauniimpia rakennuksia ihastuttavine yksityiskohtineen. On myös paljon "rumankaunista", joka kiehtoo vangitsemaan tunnelman juuri oikealla hetkellä.


Kovin kauan ei meidän tarvinnut kulkea, kun jo bongasimme kadulla ensimmäiset suomalaiset. Itse kiinnitin huomiota naiseen, joka kantoi olallaan Marimekon kassia. Se on yleensä aika varma suomalaisuuden merkki. Berliinistä löytyy tietysti Marimekon kauppa, mutta tämä vastaantullut seurue oli kyllä selkeästi turistimatkalla, kun myös kamerat näyttivät roikkuvan kauloissa. Näin ulkosuomalaisena on aina mukavaa bongata maanmiehiä ja puolassahan se on sangen harvinaista herkkua.

Löytyihän se Marimekon liikekin. 
Tässä vielä muutamia otoksia tämän päivän reissuilta.
Takaisin hotelliin saavuttuamme pääsimme nauttimaan toisesta harvinaisesta herkusta - nimittäin saunasta. Oli kerrassaan mahtava päästä löylyihin ja rentoutumaan hotellin spa-osastolle. Suomalaisessa saunassa ollessamme meitä nauratti sielä oleva seinään kiinnitetty tiimalasi. Siinä oli ohjeena olla saunassa korkeintaan 15 minuuttia. Ensimmäisen viiden minuutin aikana oli kuva, jossa oli ihan kauniita kokonaisia sydämiä. Kun tiimalasin hiekka oli valunut kymmenen minuutin ajan, sydämet olivat kutistuneet pienemmiksi ja kun siihen lisättiin vielä viimeinen viisiminuuttinen, niin sydämet olivat jo sulaneet tunnistamattomiksi. Pitiköhän tästä vetää johtopäätös, että sauna on ihmiselle hyväksi vaan pienissä määrin nautittuna. Jos saunaan jää pidemäksi aikaa, niin se ei ole lainkaan hyväksi sydämelle...? Oli miten oli, niin me saunoimme oikein urakalla ja samalla rentouduimme. Toivottavasti huomisesta tulee hyvä päivä?

1 kommentti: