tiistai 6. joulukuuta 2011

visitor from Finland

No, vihdoin koitti pitkään odottamani päivä, jolloin ystäväni Reetta saapui. Varmaankin tuntuu jotensakin hieman hullulta, että odotamme aina vieraita saapuvaksi niin paljon? Meille suomesta vieraan tuleminen on jotenkin paljon suurempi juttu, kun että suomessa joku ystävä tulee kylään tai vaikka ihan vaan kahville. Se tuntuu aina siltä, että pieni pala Suomea piipahtaa hetkeksi luoksemme. Itselleni erityisesti on tärkeä saada välillä jutella ystävien kanssa kasvotuksin ja omalla äidinkielellä ja tietysti on myös aina mukava kuulla rakkaiden ihmisten kuulumisia.


Teimme Reetan kanssa ehkä kolmen päivän shoppailuennätyksen, siinä määrin nimittäin kolusimme kauppakeskuksia. Löysimmekin paljon juttuja pukinkonttiin laitettavaksi. Kävimme myös ulkona syömässä ja vietimme pienimuotoisia pikkujouluja glögin, pipareiden ja torttujen kera.
Wroclawin vanhankaupungin torille, Rynekille oli vastikään avattu tuo kuuluisa Joulutori. Siellä on mukava tunnelma ja tunnelmaa aistiessa voi myös tehdä erityisiä ostoksia ja nauttia gluhweinia. Tottahan meidän piti siellä piipahtaa.


Joulutorilla on myös oma osionsa lapsille ja onkin mukavaa arvuutella että mikä satu lasivitriinissä on kuvattuna.


 Tämä satu taisi olla Tuhkimo, jos en väärin muista.


 Löytyipä joulutorilta ihan uusi ja ennenäkemätön tonttukin. Tonttuasutus Wroclawissa on kuulemma lisääntynyt sitten edellisen tonttubongauksemme ja olemmekin onnekkaasti löytäneet jo muutaman uuden. Alla oleva linkki vie facebookin sivulle, jonka intohimoiset tonttubongarit ovat perustaneet. Pitäisiköhän liittyä?
https://www.facebook.com/group.php?gid=6733733077


Näitä ihanaisia jättipipareita saa myös torilta ostaa ja taisi pari lähteä Reetankin matkaan.


Suunnitteleekohan Esa tässä laardileivän ostamista. Niin, tuo puolalaisten suuri herkku, meistä kammottavan näköinen laardileipä ei ole sydämiämme vienyt. Kyseessä on siis reilu pala hiivaleipää, jonka päälle lätkäistään vielä reilumpi kerros sitä itteensä, laardia. Ja tämä on kuulemma erittäin herkullista.


Reetan kanssa viettämämme aika oli todellista laatuaikaa ja hieman haikein sydämin hyvästelimme hänet. Jäämme tosin innolla odottamaan seuraavaa kertaa, jolloin toivomme saavamme koko Viljasen perheen tänne ihan kokonaisuudessaan. Kiitos Reetta kun kävit <3

1 kommentti:

  1. Kiitos koko teidän ihanalle perheelle! Olette niin vieraanvaraisia, ja luonanne on mukavaa kyläillä! Sanna, sinä olet kyllä maailman reippain shoppailukaveri, jaksoit kiertää kanssani kaikki kaupat! Olen niin tyytyväinen kaikkiin ostoksiini, tänä jouluna sain tehtyä lahjaostokset kyllä helposti ja edullisesti. Olisin viihtynyt luonanne pitemmänkin aikaa, mutta toivottavsti pääsemme luoksenne vielä koko perheen voimin. Tunnelmallista joulua teille koko perheelle! <3 t:Reetta

    VastaaPoista