sunnuntai 18. joulukuuta 2011

kulttuurinvaihtoa

Olin kutsunut koreaäitien orkesterin meille viimeisiin harjoituksiin ennen joulua. Yleensä harjoittelemme Esther Kimin luona. Esther asuu tässä ihan meidän lähellä. Puolalainen orkesterinjohtajamme Beata saa luonnollisesti myös maksun opetuksestaan, mutta korealaiset eivät suostu mitenkään ottamaan minulta slotin slotia, vaikka kuinka olen pyytänyt. En sitten keksinyt muuta tapaa kiittää heitä kuluneesta syksystä, kuin kutsua heidät kotiini ja lupasin harjoitusten jälkeen tarjoilla heille hieman suomalaisia jouluherkkuja. 

Ennen herkkuja toki hieman myös soitettiin. 
Soittosessio olikin ihan mukava ja todella kuulostikin melko hyvältä. Meillä on tuolla yläkerrassa todella hyvä akustiikka, joten sekin hieman edesauttoi soittamista. Soitimme tällä kerralla myös muutaman "prima vista"- kappaleen ja minua ainakin hämmästytti se, kuinka hyvin kaikki lukevat nuotteja. Kai se on tuota korealaista tarkkuutta. Lopuksi soitimme läpi myös kaikki joululaulumme ja näin pääsimme hyvään tunnelmaan.

Puolalainen opettajamme oli tuonut tullessaan suuren kattilallisen puolalaiseen joulupöytään kuuluvaa kirkasta punajuurikeittoa nimeltä barszcz.Keittolautasen pohjalle laitettiin muutama pierogi ja
päälle sitten kuumaa keittoa, joka oli erittäin maukasta. 


Korealaiset toivat myös tullessaan itsetehtyjä ruokia ja joulupöytämme olikin tällä kertaa melkoinen kulttuurillinen sekoitus susheineen päivineen. Kaikki oli kuitenkin herkullista ja muutenkin oli mukava keskustella puolan, suomen ja korean joulunvietosta. No, itse asiassa Koreassahan joulua vietetään aika pienimuotoisesti ja heille tärkeämpi juhla on uusi vuosi. Keskustelimme myös siitä, että Pohjois-Korea kuulemma kieltänyt kaikenlaisten jouluvalojen yms. koristeiden laittamisen koreoiden rajan lähimaastossakaan. Tuo uhkaus kuulemma kannattaa ottaa tosissaan. Melkoisia tarinoita saimme kuulla Koreoiden jaon seurauksista. 

Tässä koko ryhmämme. 
 Maittavan suolaisen lounaan jälkeen oli vuorossa makeat herkut. Olin tehnyt tarjottavaksi taatelikakun, joulutorttuja ja pipari-mascarponekakun. Ensin kaikki ihastelivat muumimukeja ja suostuivat myös maistelemaan hieman glögiä. Glögi taitaa olla korealaisille todella eksoottinen juoma. Sinnikkäästi he kuitenkin glögistä selvisivät, mutta santsikupiksi kelpasi sitten paremmin kahvi tai tee. 
Vieraat viihtyivät pitkään ja hyvin ja luulen, että myös jokainen sopukka tästä kodista tuli talteen kameroille. Sen verran ahkerasti he koko ajan kuvasivat. Korealainen sisustustyyli on usein melkoisen runsas, joten heitä ihastutti erityisesti meidän "skandinaavinen modern style", kuten he sanoivat. Onneksi tytöt olivat myös siivonneet huoneensa, kun sen verran tarkan syynin alle myös ne joutuivat ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti