lauantai 2. elokuuta 2014

hommat etenee

Raksahommat etenevät tahdilla joka välillä on ripeä, mutta välillä tuskastuttavan hidas. Huopakaton tekeminen kuului tuohon jälkimmäiseen kategoriaan. Hommaan kului kaikkinensa alusta loppuun kahdeksan päivää. Toki teimme suurimman osan miehen kanssa kahdestaan ja melkein joka päivää varjosti muuten vaan jokin hidastava seikka, kuten esimerkiksi liiallinen kuumuus ja helle tai sitten alinomaiset sadekuurot. Kukahan kumma on muuten suunnitellut/ halunnut tuollaisen mökin, jossa on noin paljon hankalia kattokulmia ja jiirejä, joihin huovan laittaminen oli sitten niin mahdottoman hidasta hommaa. Sitä kun joutui koko ajan leikkaamaan ja sovittelemaan.  Parin viimeisen päivän aikana meinasi jo mieleen hiipiä epätoivo, mutta onneksi isäni tuli hätiin ja lopultakin katto valmistui. Kyllä nyt näyttää komealta! 
Mökki on hiljalleen saanut myös väriä pintaansa. Maalausurakka on ollut enemmän tai vähemmän meidän naisväen homma. Värin valinta ja kaikki siihen liittyvät konkelot olisi ihan oma juttuns, amutta lopulta löysin sitä mitä olin hakemassa. Nyt olen oikein tyytyväinen. Yhdenkin kerroksen maalaamisessa olisi hommaa riittämiin, mutta niinhän se on, että kun ensimmäinen kerta on vedelty, niin sitten ei muuta kuin aloittamaan alusta. Tellingeillä korkeuksissa keikkuminen on siis tullut tutuksi.
Tämän päivän urakkanani oli vuorilautojen maalaus. Parisataa metriä sitä on nyt tullut maalattua ja tietysti kahteen kertaan. Mökki saa kyllä ihan uutta ilmettä, kun ikkunanpielet viimeistellään.Jotenkin tuossa vuorilautoja maalatessa alkoi mieleen hiipiä kaikenlaisia uusia innovaatioita ja lautakerroksen kuivuessa inspiroiduinkin etsimään koivupöllipinosta sopivia yksilöitä makkarapaikan istuinpölleiksi. Ne saivat myös maalipinnan, joten toivottavasti näin ovat myös paremmin sateenkestäviä.


Toinen innovaationi oli raksalavojen hyötykäyttö. Lavoista tehtyjä pöytiä onkin nähty blogeissa ja sisustusohjelmissa ja nyt meillekin siis tulee sellainen. Ei kun maalipensseli käteen ja sutimaan. Valmista tulee hetkessä ja nyt pöydästä puuttuu enää lasipäällinen. Saa nähdä tuleeko tämä pöytä mökin olohuoneeseen, parvelle vai terassille.

Pitihän sitä sitten vähän ensi kertaa fiilistellä, että miltä tuntuisi istuskella uuden mökin olohuoneessa ja voin sanoa, että kivalta tuntui. Ja kakkukin maistui. :)Vaikka loma on ollut aikamoista rakentamista, niin ihaninta ovat olleet illat. Sauna on lämmennyt. Ollaan uitu ihan urakalla. Ja jotenkin tuota maisemaa ei vaan kyllästy katselemaan. Luonto on käsittämättömän kaunis varsinkin iltavalaistuksessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti