perjantai 25. huhtikuuta 2014

tonnikalapastavuoka

Kun pitää saada nopeasti "murua rinnan alle" ja kauppaan ei ehdi, niin tällaista sitten syntyy. Avasin kaapit ja tutkailin mitä sieltä löytyy. Tonnikalaa on aina muutama purkki "pahanpäivänvaralle", kuten myös tomaattimurskaa ja pastaa. Sipuli on myös joka kodin perustarvike, joten sitäkin löytyi.  Näistä aineksista sitten aloin rakentamaan päivän ateriaa. 


Ensin laitoin tumman pastan kiehumaan. Pilkoin sipulin, kuullotin pannulla ja lisäsin sekaan pari purkkia tonnikalaa (vedessä). Hetken pyöriteltyäni sekaan meni vielä tomaattimurska ja mausteeksi suolaa, mustapippuria ja kuivattua oreganoa.

Kun pasta oli kypsää, kaadoin sen tuon tomaattipaistoksen sekaan ja lisäsin koko komeuden sekaan vielä kuutioitua fetaa ja pilkottuja sipulinvarsia. Paistos voideltuun vuokaan ja päälle kunnon kerros juustoraastetta.


Kaikkihan on tässä vaiheessa kypsää ja valmista, joten uuniin vuoka meni vain siksi ajaksi, että juustoraaste sulaa ja kuorruttaa pastavuoan. Laitoin vuoan 175 asteeseen noin vartiksi ja voila´.
Jotain tuoretta pitää tietysti saada rinnalle, joten tein helpon vihersalaatin. Todella helppoa ja ihan maistuvaa. Mukavaa viikonloppua!  :)


1 kommentti:

  1. Minullakin aina tonnikalaa, paseerattua tomaattia ja tietysti pastaa kaapissa. Mutta sinullahan oli vielä fetaa ja juustoraastetta, wau! Hyvältä näyttää ja minulle tupla-annos tuosta sinun miniannoksestasi please, sanon minä, joka kävi just 10km juoksulenkillä.

    VastaaPoista