sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

suomiloma vol. 3

Helsinginrientojen jälkeen oli aika suunnata kohti Pirkanmaata ja mökkityömaata. Ajoreissu kaikkine kommelluksineen oli näin jälkeenpäin ajatellen huvittavakin, mutta ollessani keskellä järkyttävää ukkosmyrskyä ei kyllä naurattanut. Melkein jo mökille päästyäni viimeinen koettelemus oli tien yli kaatunut suuri puu, jonka vuoksi jouduin kääntymään ympäri ja etsimään vaihtoehtoisen reitin. Raekuurojen, rankkasateen, salamoiden ja ukkosenpaukkeen jälkeen mökille selviäminen oli suuri helpotus. Melko pian ukkospilvet kaikkosivat ja taivas avautui ihanaan ilta-auringonpaisteeseen. Tavaroiden purkaminen, saunan lämmitys ja talviturkin heitto saivat mökkeilymieleni nousemaan ja nukuin makoisat ja rentouttavat yöunet. 

Seuraavana aamuna olin valmis raksahommiin. Äiti ja isäkin löysivät tiensä mökille ja kaksissa naisin äidin kanssa laitoimme hihat heilumaan ja saimme lähestulkoon yhdessä päivässä käsiteltyä uuden mökin ulkohirsipinnat puunsuojalla. Isä ja rakentaja-Antti tekivät vähän vaativampia "miestetöitä". ;)  Illalla tiesin töitä tehneeni, siinämäärin lihakset olivat ottaneet nokkiinsa kokopäiväisestä tikapuita ylös ja alas kiipeämisestä, maalaamisesta ja tellinkien siirtelystä. 
Ensimmäistä kertaa näin tuon mökkityömaan nyt itse, ihan livenä. Aikaisemmin olen saanut ihailla vain kuvia, joista ei kuitenkaan saa ihan samanlaista käsitystä, kuin itse paikanpäällä pihamaalla kävellessä ja katsellessa. Edelleen olen hyvin iloinen, että viime kesänä tämän paikan itsellemme löysimme. Tuntuu siltä, että paikasta tulee meille se meidän "mansikkapaikka". Niin kauan kuin asumme ulkomailla, mökki tulee olemaan meille myös suomenlomien pääpaikka. Nyt jo odotamme koko perheellä muutaman viikon päästä alkavaa kesälomaa innolla, vaikkakin tiedostaen sen, että melkoista rakentamista tämä tuleva loma tulee olemaan.

Näkymä alhaalta rannasta. Etualalla saunamökki. 

Oli tosi mukavaa olla ihan oikeasti avuksi rakennnushommissa. Rakentajamiehemme Antti keksi minulle töitä sitä mukaa, kun sain niitä tehtyä. Totuuden nimissä välillä vähän kyllä huimasi keikkua tikapuilla tuolla yläilmoissa, mutta parasta oli kuitenkin se, kun näki valmista tulevan ja oman työnsä jäljen.

 Paljon on vielä tehtävää ja vaikka Kontion mökkipaketin kasat ovat jo tontilta vähentyneet, niin kyllä niitä vielä riittää. Onneksi meillä ei ole rakentamisen kanssa mikään kiire. Saunamökki toimii loistavasti majoituspaikkanamme aina siihen saakka kun varsinainen mökki valmistuu.


Jos ei tässä maisemassa sielu lepää ja stressi kaikkoa, niin ei sitten missään.


4 kommenttia:

 1. Oi jestas mikä paratiisi tuosta tulee ja maisema on uskomaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia. Tehtävää on vielä paljon, mutta onneksi tämän projektin kanssa meillä ei ole mihinkään kiire. Itseasiassa on todella mukavaa suunnitella, miettiä ja pohtia ihan kaikkea sisustuksesta terasseihin ja ulkotiloihin. Mielenkiintoista joskus nähdä, että mihin sitten kaiken kanssa päädyimme. Onneksi pääsemme jo muutaman viikon päästä koko perheellä oikeasti paikanpäälle. :)

   Poista
 2. Olipa kiva loytaa suomalaisen Puola-blogi. Jaan ehdottomasti seurailemaan itsekin Varsovassa opiskelleena :)

  VastaaPoista