sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

sunnuntain herkkulihapata

Josko taas vaihteeksi kirjoittelisin ruokapostauksen, kun hiihdotkin jo tellusta loppuivat. :) Meidän perheen ehdoton lihapatasuosikki, jonka olemme nimenneetkin herkkulihapadaksi, maistuu takuuvarmasti kaikille. Sitä olen tarjoillut perheelle, tutuille ja vieraille ja reseptiä on myös tullut jaettua kaikille sitä pyytäville. 

Valmistaminen on suht helppoa ja nopeaa. Itse lihapata tulee alkuvalmistelujen jälkeen kuin itsekseen uunissa, vaikkakin kypsentämiseen pitää varata aikaa kaksi tuntia.

Herkkulihapata:

n. 500 g naudanlihaa (kuutioina)
sipuli tai kaksi
voita tai öljyä paistamiseen
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
herkkusieniä 
1/2 pakettia koskenlaskijajuustoa
n. sama määrä fetajuustoa
1 dl kermaa
tomaattipyrettä (pieni purkki)
1 rkl dijon-sinappia 
suolaa, pippuria

* ruskista liha pannulla voissa pienissä erissä, mausta ja laita uunivuokaan
* kuullota sipuli ja herkkusienet ja lisää pataan
* laita ruskistuspannulle desi vettä ja kiehauta, jotta saat kaikki maut irti. kaada vesi pataan.
* pilko paprikat, kuutioi feta ja koskenlaskija ja lisää kaikki pataan
* sekaan kerma, sinappi, tomaattipyre ja mausteet.
* hauduta pataa kannen alla 175 C n. 2 tuntia.

ruskista ensin liha

lisää joukkoon sipuli, paprikat ja sienet

mukaan myös kerma, juustot, sinappi ja tomaattipyre

sekoitus ja uuniin hautumaan.

Muista sekoittaa lihapataa muutaman kerran haudutuksen aikana. Juustokuutiot sulavat liemeen ja
tekevät siitä ihanan kermaisen. Liha murenee suussasulavaksi. Tarjoile lihapata perunamuusin ja vihersalaatin kera. 




2 kommenttia:

  1. Jestas Sanna, miten hyvän näköistä. Kiva resepti, laitan talteen! Mukavaa viikkoa sinne Puolaan! Lämmintä piisaa taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia! Ihanaa aurinkoa sinullekin sinne Itävaltaan! Mies olikin siellä juuri työreissulla. Minäkin niin taas tahtoisin nähdä alpit. Täällä kun on niin tylsän tasaista. Onneksi kevät on ovella. :)

      Poista