maanantai 3. helmikuuta 2014

maukas kanttarellirisotto

Kun alkaa tekemään mieli risottoa, niin sitä on sitten tehtävä. Melkein aina kotoa löytyy ainekset johonkin risottoon ja tällä kertaa päätin tehdä sitä äidin lähettämistä kuivatuista kanttarelleista. Ei siis muuta kuin kanttarellit likoamaan. 


Itse risoton valmistushan alkaa siitä, että kuullotetaan pilkottua sipulia kasarin pohjalla tilkassa oliiviöljyä. Kun sipuli on hetken verran pehmentynyt, niin lisätään risottoriisi ja valkoviini. Kun viini on imeytynyt riisiin ihan kokonaan, niin aletaan hiljalleen, kauhallinen kerrallaan lisäämään nestettä. Minun nesteeni oli tällä kertaa kanaliemi. Tässä vaiheessa risoton voi vielä myös pilata, pitää vaan muistaa olla kärsivällinen eikä hötkyillä liikoja. Kanalientä lisäillään siis kauhallinen kerrallaan ja aina välissä hämmennetään seosta kunnes neste on kokonaan imeytynyt riiseihin. Kun kaikki kanaliemi on käytetty, niin sekoitetaan joukkoon kanttarellit. Ne voi lisätä ihan sellaisenaankin, mutta itse pyöräytin niitä hetken pannulla voissa, jotta saivat hieman makua ja toisaalta liika vetisyys kaikkosi. Paistoin samalla myös muutaman jääkaapista löytyneen tuoreen herkkusienen risottoon mukaan. 


Sitten vaan risotto pois kuumalta liedeltä ja lisätään siihen hieman voita, tuoretta persiljaa, puolen sitruunan mehu ja kourallinen parmesanraastetta. Pyöräytetään kaikki vielä kauhalla sekaisin. Annetaan risoton levätä ja makuuntua muutama minuutti ja sitten ei kuin syömään. Pinnalle vielä hieman parmesania ja halutessa pyöräytys mustapippuria myllystä. On hyvää!


Kanttarellirisotto (6 annosta):

500 g risottoriisiä
sipuli
oliiviöljyä
kuivattuja tai tuoreita sieniä
2 dl kuivaa valkkaria
1,5 l kanalientä
25 g voita
puolen sitruunan mehu
persiljaa
parmesanraastetta
pippuria ja suolaa maun mukaan

2 kommenttia:

  1. Kunpa meilläkin olis täällä sieniä! Sienirisotto on mun suosikkiruokia. Ihan nousee vesi kielelle kun näitä kuvia katselen :)

    VastaaPoista
  2. Oi Sanna miten ihanan näköistä! Kiva kun laitat reseptejä tänne!!

    VastaaPoista