keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Joulu se tulla jolkotti

Aika on taasen vierähtänyt ja en ole joutanut edes tänne kirjoittelemaan. Totta puhuen en ole viitsinyt edes aloittaa tietäen, että tämä on taasen jonkinmoinen urakka. No, nyt päätin ryhdistäytyä ja kertoa Joulusta ja Uudesta Vuodesta tällä kertaa enemmän kuvin kuin sanoin.

Äiti ja isä siis saapuivat Wroclawiin viettämään Joulua kanssamme, vaikka heti alkumatkasta meinasi tulla hankaluuksia, kun ihan ensimmäinen lento oli peruttu. Kommelluksien jälkeen he sitten saapuivat lopultakin perille. Heti ensimmäisenä iltana menimme tutustumaan joulutoriin ihan koko porukalla.Vanhan kaupungin keskellä sijaitseva Kaupungintalo, Ratuz näytti komealta
jouluvalaistuksessa.  

Meidän tonttubongarimme löysi ihka uuden tontun. 

Joulukuusi näytti suht samalta kuin
2008 Jouluna. 

Mummu, Isoisä ja tytöt :)

Onneksi isovanhemmat tulivat pari päivää ennen Joulua, niin meillä jäi sopivasti aikaa viimeistellä jouluruoat ja tietysti koristella kuusi. Äiti olikin tuonut mukanaan ainekset niin lanttu-, kuin porkkanalaatikkoonkin ja löytyihän joulupöydästä myös Unnan suosikki, maksalaatikko.

Aatonaattoiltana oli sitten vuorossa kuusen pukeminen. Meillä koristellaan kuusi perinteisesti aina aatonaattoiltana, jotta tontut voivat yöllä hiippailla tuomaan paketit. Komean kuusen oli Esa valinnut ja pienen fiksauksen jälkeen se saatiin mahtumaan olohuoneeseemme.


 Aattoaamuna kuusi sitten näytti tältä, kun oli tainnut tonttu jos toinenkin hiippailla yön pimeinä tunteina.


Aattoiltana ennen jouluateriaamme Esalla oli muuan pieni asia hoidettavana ja niin hän varustautui valeasuun ja käväisi lähistöllä asuvan suomalaisperheen luona. :) 
Mummu ja tytsyt
Esan suoritettua "kansalaisvelvollisuutensa" oli lopultakin aika käydä joulupöytään. Kyllä vatsat jo kurnivatkin ja minä erityisesti odotin eniten lanttulaatikon makua. Jostain kumman syystä täältä Puolasta ei saa lanttua. Eräs suomalainen kävi hakemassa joululanttunsa Saksan puolelta ja muille suomalaisille taisivat lantut tulla postipaketeissa Suomesta.


Seuraavaksi Unna sitten varustautui tarpeellisin apuvälinein tulevaan...Jaksamme aina muistella, kuinka hän ihan pienenä tyttönä eräänä Jouluna ovikellon soidessa ryntäsi ovelle. Siellähän oli Joulupukki, jonka Unna jätti seisomaan ovelle kuin "nalli kalliolle" ja juoksi hakemaan saksia, jotka kädessä sitten kiiruhti uudelleen ovelle ja pyysi Joulupukin peremmälle.


Tällä kertaa Unna sai toimia Tonttuna ja hän hoitikin hommansa suurella ilolla ja antaumuksella.


Välillä piti kurkotella kuusen alle, jotta kaikki lahjat varmasti tulivat jaetuiksi. 
Melkoisen määrän paketteja myös Oona sai vaikka välillä epäilikin, että tokkopa on ollut ihan niin kiltti.


Unna tässä pääsi heti vauhtiin uuden koripallonsa kanssa ja toisessa jalassa hamsteritossu ja toisessa Oonalta saama kenkä ja säärystin. Muodikasta ennen kaikkea.


Joulu oli taasen ihan liian yltäkylläinen, vaikka kyllä se on aina vaan mukava katsella lasten iloa, kun pakettejaan avaavat. Kiitos kaikille Tontuille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti