sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Lontoo kuvin

Lähdimme pitkään odotetulle äiti-tytär-reissulle Lontooseen, yhdessä nuoremman tyttäreni sekä hyvän ystäväni ja hänen tyttärensä kanssa. Matkaan oli ladattu suuria odotuksia ja pettyä ei tosiaankaan tarvinnut. Reissu oli ihan mahtava. Vietimme Lontoossa kuusi elämyksentäyteistä päivää, jotka kartuttivat muistojemme laaria suuresti.  


Hotellimme Premier Inn London Blackfriarsin sijainti oli herkullisen hyvä. Lähin metroasema (Circle line, Blackfriars) oli vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

Näin tyttöporukassa liikkuessa shoppailulla oli reissussa tietysti oma osuutensa. Lontoo on täynnä toinen toistaan kiehtovampia paikkoja. Todellisia helmiä olivat kuitenkin Camden Town ja Covent Carden. Tunnelma näissä paikoissa oli omanlaisensa. Siellä olisi voinut viettää aikaa vaikka kuinka kauan. 

Camden Townin kauppakadun liikkeiden ulkoasu oli vähintäänkin
mielenkiintoista katsottavaa. Sieltä hattujen joukosta löytyi
tietysti myös Angry Birds. 
Camden Townin markettialueelta löytyi monta mielenkiintoista liikettä, myös Muumishoppi. Katutaiteilijoita oli
useita ja pysähdyimme hetkeksi kuuntelemaan loistavaa jousibändiä, jonka soitto oli huumaavan taitavaa.
Monet pikkukaupat ovat oikeita sisustuksen helmiä. Värit ovat herkullisia ja eipä sisältökään ole yhtään hullumpaa. Pitkään etsimme vasenkätisten kauppaa: Anything Lefthanded, joka harmiksemme oli lopettanut ja muuttunut nettikaupaksi. Meistä neljästä kaksi nuorinta ovat vasenkätisiä, joten tuo shoppi olisi taatusti ollut mielenkiintoinen. 


Maailman suurimmassa lelukaupassa, Hamleysillä piti tietysti päästä käymään, kuin myös tuossa valtavan suuressa M&M's World karkkikaupassa. 


Tästä alkaa sitten melkoinen Harry Potter-kuvakavalkadi. Teimme päivän reissun Warner Bros Studioille, jossa Harry Potter-elokuvat on suurimmaksi osaksi kuvattu. Olihan reissu! Ennen tuota studiopäivää piti tietysti huristella metrolla King's Crossin asemalle, josta löytyy tuo kuuluisa junalaituri. 


Elämys valmiina alkamaan. Nyt tulee kuvapläjäys, josta Potterfanit löytävät taatusti monta tuttua juttua.Suuri sali ihan oikenlaisena, niin kuin se elokuvissakin on. 
Tuolta löytyi muuten muutama taikasauva ja alakuvassa oleva Tylypahkan
pienoismalli oli aivan huikea. Niin ja pienoismalli on ehkä hieman väärä sana,
koska linna oli valtavan kokoinen. 

 
Pitihän sitä kokeilla. :)
Kyllä nämä studiot ovat todella suositeltava paikka varsinkin todellisille Potterfaneille. Olisimme taatusti  saaneet aikaa kulumaan täälläkin vaikka kuinka paljon, mutta bussiin oli lopulta pakko kiirehtää, jotta pääsimme takaisin Lontoon keskustaan. Itsekin innostuin sen verran, että ehkä nappaan tuolta tyttärien hyllystä ne kirjat ja aloitan lukemisen ihan alusta uudelleen.

Potterin jälkeen Lontoomme tarjosi meille vielä paljon muutakin. Lisää siis kuvia tiedossa. Madame Tussaud's on yksi paikoista, jonne vaan täytyy päästä. Se oli myös tyttöjen listalla. Kuvissa muutamia suosikkihahmojamme.Lontoo on myös yllätyksellinen kaupunki. Tällä kerralla suurin yllätys oli se, että kuuden päivän reissun aikana ei taivaalta tullut pisaraakaan vettä. Uskomatonta, mutta totta. Se kyllä ilahdutti ja suuresti, vaikka sää oli muuten kohtalaisen kylmää.


Käymisen arvoinen paikka oli myös Natural History Museum. Kaikeksi ihmetykseksemme, sinne on vapaa pääsy. Museorakennus on hulppean hieno ja valtavan suuri. Samaan aikaan Englannissa oli koulujen loma, joten tuokin paikka oli väkeä täynnä. Harmillisesti meiltä jäi näkemättä se suuri mammutti, johon tuossa kuvassa luurangon alla olevat ihmiset jonottivat. Valtavan sinivalaan kyllä näimme ja maanjäristyssimulaattorissa pääsimme tuntemaan, miltä oikea maanjäristys tuntuisi. Suosittelemme tätäkin.


Lontoo on valloittava kaikessa kauneudessaan, värikkyydessään ja rosoisuudessaan. Oli mielenkiintoista tutkailla esim. metrossa kuinka erilaisia me ihmiset olemmekaan? Kuinka montaa eri kieltä ja murretta kuulimmekaan tuolla reissulla? Kuinka monta erilaista ja persoonallisen näköistä ihmistä kiinnittikään huomiomme? Ihmiset olivat joka paikassa erittäin ystävällisiä ja auttavaisia.

St Paul's Cathedral
Kiitos parhaasta matkaseurasta Reetta ja Rebekka! <3

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Löysin ensin lehtiartikkelin Tylypahkasta ja nyt sun arviot. Kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonna! Kiva juttu, jos kirjoituksestani oli hyötyä. Lontoo on yksi suosikkikaupungeistani. Siellä, jos jossain riittää nähtävää ja koettavaa.

      Poista