torstai 20. helmikuuta 2014

valokuvauskurssilla


Olen aina tykännyt valokuvauksesta ja halunnut oppia siitä lisää, joten kun tuli mahdollisuus, niin ilmoittauduin kurssille. Kurssin opettajana toimii puolalainen Ania, joka onkin osoittautunut erittäin päteväksi opeksi. Kurssille osallistuu kolme italialaista, meksikolainen, intialainen ja tietenkin yksi suomalainen. 

Kurssin päämääränä on oppia ottamaan kaikki irti omasta järjestelmäkamerasta ja muutenkin tutustua valokuvauksen yleisiin lainalaisuuksiin. Otettujen kuvien tarkoituksena on pikku hiljaa kurssin edetessä muuttua enemmän artistiseen suuntaan. Joten kuvaajan näkemysten ja "silmän" pitäisi myös harjaantua katsomaan maailmaa enemmän valokuvaajan silmin. 

Kurssi kestää kolmisen kuukautta, joten kehittymiseen on hyvin aikaa. Jokaviikkoisen kolmetuntisen jälkeen saamme myös kotiläksyjä, joka on mielestäni hyvä keino tuoda teoria käytäntöön. Tässä joitakin läksytuotoksia, joita olen napsinut. 


Veden virtausta, jolloin vesi näyttää pehmeältä ja tasaiselta. 

Veden virtausta, josta on tarkoitus erottaa pisaroita. 

Sorsan lento.
Tarkennus etualalle ja tausta sumean pehmeä.
Pisara ikuistettuna.
Lisää pisaroita lyhyellä suljinajalla. 
Piiiitkä suljinaika ja bussin ohikiito. 
Hieman hauskaa kikkailua.
Venyvä ja valuva ajankulku.
Sumuisia aamutunnelmia. 
Kurssi on vasta aluillaan, mutta paljon on jo opittu ja mikä tärkeintä, kamera alkaa pikku hiljaa tuntua tutummalta. Kamera on myös syönyt paljon sellaista, mitä en tiennytkään, joten opittavaa riittää varmasti vielä hurjan paljon. Tästä lähtien kamera kulkee entistä useammin mukana kaulassani, joten tulen näyttämään enemmän kuin turistilta, tuolla kaupungilla liikkuessani. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti