sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

suomiloma vol. 1

Pitkään odotettu loma Suomessa tuli vihdosta viimein kohdalle ja pakkasin matkalaukkuni ja lähdin matkaan. Reissasin tällä kertaa ihan yksin, joten kyseessä oli siis todellinen luksusloma, kun huolta piti pitää ihan vain itsestä. ;) 

Loma alkoi Helsingissä mitä parhaimmassa seurassa, kun ystäväni Jonna oli saapunut sinne Pirkanmaalta ja treffasimme klassisesti rautatieasemalla. Edessä oli loman kulttuuriosuus, kun käppäilimme pääkaupungin katuja, nautimme kulttuurista, hyvästä ruoasta ja seurasta. Loma alkoi ihanan aurinkoisissa merkeissä, kun istahdimme hotelliinkirjautumisen jälkeen terdelle skumppalasilliselle päivittämään kuulumisiamme. 


 Kaupunkikierroksella kävelimme tuntitolkulla pysähtyen ihailemaan ja valokuvaamaan mielenkiintoisia kohteita. Helsinki antoi parastaan ja helleaallon helliessä kaupunkia, tuntui että myös ihmiset olivat ryömineen pesistään nauttimaan säästä ja tarjonnasta.
Seuraavana aamuna alkoi loman varsinainen "kulturelliosuus", kun suuntasimme Kiasmaan ja Ateneumiin. Kiasman tarjonta oli varsin erikoinen. Sieltä löytyi kiinnostavia, mielenkiintoisia, hämmästyttäviä, vaikuttavia ja vihastuttaviakin teoksia. Se kai nykytaiteenmuseon tehtävä onkin; herättää erilaisia ajatuksia ja tunteita laidasta laitaan.
Ateneumin suurin kiinnostuksen kohde oli Tove Janssonin näyttely, joka todellakin hämmästytti. En ollut lainkaan tiennyt, kuinka työteliäs ja monipuolinen hän on ollutkaan. Hän on luonut uraa sekä taidemaalarina, kirjailijana, poliittisten piirrosten tekijänä, että kuvittajana. Taidemaalarina oli huomattavissa, että lähinnä sydäntä olivat meri, saaret ja niiden luonto. Minäkuvat olivat myös mielenkiintoisia. Näyttely on ajankohtainen, kun Tove Janssonin syntymästä on tänä vuonna tullut kuluneeksi 100 vuotta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti