sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

suomiloma vol. 2

Helsinginloman pääasiallinen ja ensisijainen tarkoitus oli Robbie Williamsin Swing both ways- konsertti, johon ystäväni Jonnan kanssa olimme valmistautuneet kuuntelemalla tuota uusinta levyä. Pitkän päivän päätteeksi suuntasimme siis Hartwall Areenalle nauttimaan päivän viimeisestä kulttuurielämyksestä. Kännykkäkameralla otetut kuvat eivät anna oikeutta hienolle lavastukselle ja upealle valoshowlle. Musiikki ja maestro itse olivat jälleen kerran elementissään. Tämä mies osaa viihdyttämisen taidon, omaa upean äänen ja lavakarisma on vertaansa vailla. Mieletön orkestri puhaltimineen ja taidokkaat tanssijat tekivät showsta juurikin niin viihdyttävän, kuin odottaa saattoi. Ainoa harmittava tekijä oli se, että istumapaikkamme sijaitsivat lähes lavan takana, josta emme nähneet edes läheistä screeniä. Onneksi esityksessä pääosissa oli musiikki, joka kuului myös tuolle piippuhyllylle mainiosti. 


Nämä kappaleet kuultiin sunnuntaina 18.5.2014 Hartwall Areenalla:
1. Shine My Shoes
2. Puttin’ on the Riz
3. Ain’t That a Kick in the Head
4. Minnie The Moocher
5. Swing Surprise
6. No one likes a Fat Pop Star
7. That’s Amore
8. Mr Bojangles
9. Ignition
10. I Wanna Be Like You
11. High Hopes
12. Swings Both Ways
13. Soda Pop
14. Trouble/Hit The Road Jack/Reet Petite/Shout
15. If I Only Had a Brain
16. Go Gentle
17. Do Nothin’ till You Hear From Me
18. Empire State of Mind
19. New York, New York
20. Let Me Entertain You/Rock DJ/Millennium/Come Undone/Old Before I Die/Candy
21. Angels
22. Sensational


Keikan jälkeen kävimme ratikassa matkalla keskustaan omituisen keskustelun erään konserttikävijän kanssa. Hän oli tullut ihan Turusta saakka katsomaan Robbieta ja oli totaalisen pettynyt, kun ei kuullutkaan niitä hittibiisejä, joita oli niin kovasti odottanut. Noh, jos olisi edes hieman vaivautunut tutkimaan etukäteen, että minkälaisesta konsertista on kysymys tai edes ymmärtänyt konsertin nimestä; Swing both ways, että tämä konserttikiertue on pyhitetty Robbien intohimolle, swing-musiikille, niin pettymys ei olisi ollut niin suuri. Olisi silloin voinut vaikka jättää tulematta. En oikein ymmärrä tuollaista negatiivisuutta enkä myöskään sitä, että artistin pitäisi aina vaan vuodesta toiseen ja konsertista toiseen esittää niitä kaikien tuntemia hittejä. Tämän kiertueen tarkoitushan oli antaa yleisölle jotain erilaista ja Robbielle mahdollisuus toteuttaa oma unelmansa. Keikka oli suuri ja mahtava show ja musiikki mahtipontista vaikkakin letkeää hyvänmielenmusiikkia. Minä tykkäsin! <3

2 kommenttia:

  1. Olen nähnyt tämän konsertin telkkarissa ja minusta se oli aivan ihana ja just siinä hyvä että on ihan eri tyylinen kuin ne muut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri siitä erilaisuudesta minäkin tykkäsin. Ne hitit kun kuulin jo viime kesänä Tallinnassa. :)

      Poista