sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

raksalla

Ei se auta, vaan lomallakin on tartuttava toimeen. Mökin rakennus on siinä määrin vaiheessa, että puuhaa riittää ihan jokaiselle ja niin meidän perhe jakautuikin kahdeksi porukaksi. Maalausjengi aloitti hirsien käsittelyn paneelivahalla ja timpurointijengi jatkoi katon panelointia. Parvella maalatessa täytyy olla tarkkana, ettei astu koolausten väliin tai ohi laudoituksesta. Siinä tapauksessa käy taatusti melko huonosti. Toisaalta vahan maalaus on huomattavasti helpompaa, kun lattiaa ei ole vielä tehty, jolloin sitä ei tarvitse myöskään suojata mahdollisten roiskeiden varalta. Valmista pintaa syntyi siis aika vauhdilla ja saimmekin muutamassa tunnissa käsiteltyä koko yläpuolisen parven katon ja seinät. Polvet vaan joutuivat koville lankkujen päällä kontatessa.


Välillä on aikaa vaan istuksia ja odottaa, että pääjehu saa sirkkelöityä haluttua pituutta. 
Maalaustauolla oli aikaa myös chillailla ja mietiskellä tulevia projekteja. Keksimmekin Oonan kanssa  seuraavan pikkupuuhan, jonka ensin huolellisesti suunnittelimme paperille.


Tässä ovat ainekset tulevaan nikkarointiimme. Kuka arvaa, mitä näistä syntyy?


No, niistähän syntyi kenkäteline. Kenkiä nelihenkisellä perheellä on sen verran, että itseäni alkoi ärsyttämään pikkumökin nurkassa oleva kasa. Katsastin jo kauppareissulla sopivaa, valmista kenkätelinettä, mutta en tietenkään löytänyt mieleistäni. Itse tehtynä saa juurikin sen mittaisen, mikä on tarkoituksenmukainen paikkaan, johon olin sitä suunnitellut.


Vähän maalia pintaan ja hyvin tämä tekele ajaa asiansa. Ainakin paremman puutteessa. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti