perjantai 21. lokakuuta 2011

Paukkuset Wrocsussa

Paukkuset siis tulivat syyslomailemaan meille, lucky us :). He ovatkin vierailleet Puolassa hieman eri kokoonpanoissa jo kaksi kertaa aikaisemmin ja tämä siis on jo kolmas kerta. Ja eihän tämäkään viimeiseksi jää, eihän?

Sanni nättinä <3
Esa otti työmaalta käyttöönsä tuon "joukkojenkuljetusvaunuksikin" kutsutun 9-paikkaisen auton, joten pääsimmekin koko konkkaronkka liikkumaan mukavasti yhdellä autolla.
Sanni ja Tomi, jota ei Puolan aurinko pääse häikäisemään ;)3D-lasien testausta
Shoppailu kuuluu tietysti ohjelmaan ja kävimme elektroniikkakaupassa katsastamassa tarjontaa ja tekemässä hintavertailua. Töllöosastolla piti tietysti testailla 3D-tekniikkaa.

Esa ajoi uudelle moottoritielle, jotta näemme vilauksen vastikään valmistuneesta stadionista, jossa pelataan ensi kesänä jalkapallon EM-pelejä. Kisat pelataan yhteistyössä Ukrainan kanssa ja täytyy sanoa, että kisaisännyys tekee pelkästään hyvää tälle kaupungille; uusia ratikkareittejä rakennetaan, kuten myös uusi lentokenttäterminaali. Nyt sitten pitäisi saada jotekin hankittua liput, jotta mekin pääsisimme nauttimaan tästä ainutlaatuisesta tapahtumasta.
Uusi stadion
Eräänä iltana kävimme tutustumassa myös Esan työpaikkaan. Uusi tehdas on vielä rakennusvaiheessa, mutta ihan hyvältä jo alkaa näyttämään. Esa kertoi innolla tehtaan rakennusvaiheista ja esitteli meille kaikki paikat. 


Kävimme tutustumassa myös toimistotiloihin ja minäkin näin nyt "livenä" miltä näyttää Esan valitsemat pintamateriaalit. Niin, hän joutui tällä kertaa toimimaan myös sisustusarkkitehtina valiten kaikki värit, laatat yms. materiaalit. Ihan hyvältä näytti :)
Tehtaanjohtajan tuleva huone ;)
Sunnuntaina lähdimme aikaisin aamusta ihan aikuisporukassa päiväreissulle Krakowan lähistöllä sijaitsevaan Wieliczkan suolakaivokseen. Kaivos on yksi maailman vanhimmista ja se on tuottanut suolaa yhtäjaksoisesti yli 700 vuotta. Se oli toiminnassa aina vuoteen 2007 saakka. Wieliczka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. 
Lisää kuvateksti

Kaivosmiehet työskentelivät suolakaivoksessa pitkiä aikoja ja veistelivät vapaa-ajallaan ajankulukseen erilaisia patsaita ja taideteoksia. 
Ehkä koko kaivoksen näyttävin paikka on valtava kappeli, joka on lattiasta kattoon suolaa. Kappelin on tehnyt kolme ihmistä 68 vuoden aikana ja kun edellinen kuoli, niin toinen jatkoi. Jokainen pienikin yksityiskohta, mm. kattokruunujen "timantit" ovat suolaa. Nykyään kappelissa järjestetään konsertteja ja myös vihkiminen siellä on mahdollista. 

Kappelissa on suolaversio myös kuuluisasta Leonardo Da Vincin taulusta "Viimeinen ehtoollinen". 

Edellinen paavi, joka oli puolalainen, vieraili myös Wieliczkassa. Hänen kunniakseen on tehty tämä näköispatsas, jonka edessä Esa poseeraa. Eräänlainen extremekokemus oli myös tuolta yli 130 metrin syvyydestä ylös nouseminen tällä hissihökötyksellä. 

Wieliczkan jälkeen poikkesimme Krakowaan syömään ja löysimmekin erinomaisen pihvipaikan, jonka jälkeen olikin hyvä aloittaa parituntinen kotimatka täysin vatsoin. 
Krakowan vanhankaupungin tori.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti