perjantai 21. lokakuuta 2011

Potluck Party ja vieraiden odotusta

Jos nyt vaihteeksi tännekin jotain raapustaisin...
Meillä on Pirkkalasta Paukkusen perhe vierailulla ja monenmoista olemme viimeisen viikon aikana puuhailleet. Paukkuset ovat ensimmäiset vieraamme, niin kuin viime kerrallakin täällä asuessamme. Perhe tuli tänne viime perjantaina ja tiistaina Juha lähti edeltä kotiin ja Tarja ja lapset jäivät vielä niin, että kotiutuvat sitten ensi maanantaina.
Kyllä vieraita jo odotettiinkin. Unna varsinkin taisi laskea päiviä jo viimeisten viikkojen ajan. Mukavaa saada puhua taas enemmän suomea ja saimme me aikuisetkin mukavaa vaihtelua.
Ensin hieman juttua ja kuvia aikaisemmista tapahtumista. Edellisellä viikolla Unnan koulussa vietettiin Potluck Partya eli kaikki koulun perheet oli kutsuttu koululle tutustumaan toisiinsa ja jokainen toi tullessaan jotain omalle maalle ominaista syötävää. Minä laitoin lohen graavautumaan ja tein lohileipiä. Täytyy sanoa, että leivät olivat "sucsee". Pöydät notkuivat herkuista ja täytyy sanoa, että harvoin näkee pöydän herkkujen myös tyhjentyvän yhtä nopeasti.

Ruisleipää, tuorejuustoa, graavilohta ja tilliä. 

Nopeat "syövät" hitaat ;)
 Wroclaw oli tuossa taannoin suomenkin uutisissa, kun EU-ministerit pitivät täällä kokousta. Tunnistin kuvista paikan ja koska siellä näkyi hienoja suihkulähteitä, niin päätimme eräänä iltana käydä katsastamassa omin silmin tuon hienon suihkulähdeshown. Paikka on nimeltään Hala Stulecia ja siellä  näytetään perjantai- ja lauantai-iltaisin neljää erilaista iltulitus- ja suihkulähdeshowta musiikkien kera. Hämmästyttävältä näyttävät suihkulähteiden keskellä näkyvät heijastuskuvat keijuista, balettitanssijoista yms. Laitan tähän linkin, josta näkee tuon ihanuuden. http://www.wroclawskafontanna.pl/#/STRONA%20GŁÓWNA
Hala Stulecia/ Ludowa iltavalaistuksessa
Hala Stulecia rakennettiin 1911 Napoleonia vastaan käydyn vapaussodan muistomerkiksi.


Suihkulähdeshow, vaikka kuva ei anna kokonaisuudelle oikeutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti