torstai 6. lokakuuta 2011

Kaikenlaista tapahtumaa

Kulunut viikko on ollut todella tapahtumarikas sekä hyvässä, että pahassa. Jos aloitetaan ensin niistä huonoista asioista, niin Unnalla on koulussa harmittavan hankalaa erään opettajan kanssa (kuten myös kuulemma kaikilla muillakin oppilailla). Joka tunnin jälkeen Unnalla on jotain harmituksen aihetta kerrottavana tästä opettajasta. Olemme Esan kanssa nyt sopineet keskusteluajan opettajan kanssa, jonka toivomme auttavan molemminpuolisessa ymmärryksessä toisiamme ja erityisesti tietysti Unnaa kohtaan.

Tämä amerikkalainen naisopettaja opettaa Unnalle kaiken lisäksi kahta ainetta (Desing Tech and Art). Hän on erittäin (lue fanaattisen) tarkka mm. siitä, että kaikki listalla olevat työvälineet, juuri oikeanlaiset vihkot ja monen eri sorttiset värit ja työkalut ovat kaikki hankittuna heti kouluvuoden alussa. Ja tuo hankintalista ei ollut ihan pieni ja niiden tähden jouduimme juoksentelemaan ympäri kaupunkia eri kaupoissa.

Jo ihan ensimmäisenä koulupäivänä, kun Unna tapasi ensi kertaa tämän kyseisen opettajan hän itse heti rehellisesti kertoi, että hänellä ei valitettavasti ole hankittuna vielä kaikkia tarvikkeita, joten toivottavasti se ei haittaa? No, tähän opettaja tylysti kommentoi "että haittaa"! Haloo, asuimme tuolloin vielä hotellissa ja emme viitsineet turhan tähden hankkia sellaisia asioita, joiden tiesimme olevan kontissa matkalla tänne. No, tuon ensimmäisen tunnin jälkeen Unna oli sitten erittäin tuohtunut siitä, että opettaja oli hänen mielestään ollut hänelle turhan ikävä ja epäreilu. Ei hyvä alku yhteistyölle.

 Heti ensimmäisen viikon jälkeen tämä kyseinen opettaja kehotti kaikkia perheitä hankkimaan lautatavaraa + kaikkea muuta tarpeellista materiaalia, joita tarvitaan linnunpöntön tekoon. No, ihan hieno idea, mut ei välttämättä niin helppo toteuttaa. Ja eikö hankintoja voinut organisoida esim. yhteistyössä, kun mielestäni ei ole kovinkaan järkevää se, että jokainen perhe ostaa materiaalit, vasaran, sahan, hiomapaperit yms., kun asian olisi voinut hoitaa paremminkin. Unna oli itse suunnitellut tekevänsä linnunpöntön hömötiaiselle, joten pöntön materiaali, koko ja lentoaukko oli tarkkaan määritelty. Selitäpä tämä kaikki täällä Puolassa lautakaupassa, kun kaiken lisäksi Esa oli reissussa ja minun piti Unnan kanssa yrittää miettiä, että millaisesta lautatavarasta pönttö olisi hyvä tehdä ja kuinka paljon lautaa tarvittaisiin. Voi pöh! Voinen kertoa, että lautakaupassa olevaa nuorta poikaa hieman huvitti, kun yritimme asiaamme hänelle jotenkin selvittää. Oli muuten oltava kaikki keinot käytössä, sanakirja ja pöntöstä tehdyt piirustuksetkin mukana. Jotain lautaa tuli lopulta ostettua, tosin jouduimme ostamaan kahden metrin pätkän. Sahasimme sen sitten kotona mittoihin, koska ei varmaankaan olisi ollut oikein soveliasta Unnan viedä tuota kaksimetristä lautaa aamulla tramilla kouluun. No, Unna sai sitten tietysti moitteita tältä opettajalta myös siitä, että lauta oli sahattu jo valmiiksi. Se piti vielä sanomani, että onneksi Unna oli kaukaa viisas ja suunnitteli pöntön pikkulinnulle. Jotkut kun olivat tehneet suunnitelmansa isoa lintua ajatellen ;).

On tällä viikolla ihan mukaviakin tapahtumia ollut. Ilmat ovat olleet ihanan kesäiset ja Unna on ehtinyt viettämään aikaa myös ulkosalla.

Pihanäkymä
Tramboliinitemppuja
Viime viikonloppuna kävimme koko perheellä pyöräreissulla hieman kotikulmia pidemmällä. Matkalla ohitimme valtaisat maissipellot. Kun kuvaa katsoo tarkasti, voi taustalla nähdä rakenteilla olevan Wroclawin uuden maamerkin "Sky Towerin", josta kerrotaan, että se suunniteltiin Puolan korkeimmaksi rakennukseksi. No, Varsovan piti sitten tietysti tämän kuultuaan laittaa paremmaksi ja siellä on kuulemma suunnitteilla vielä pikkuisen korkeampi. Eihän pääkaupunki voi kakkoseksi jäädä.
Maissit muuten näyttivät ihan valmiilta.
Tässä muuten pari kuvaa tuosta Unnan lemmikkihamsterista, jota kutsutaan nimellä Nekku. Nekku on erittäin kiltti hamsteri, joka on sopeutunut uuteen kotiinsa erittäin hyvin. Mukavaa on, että Nekusta on ihan oikeasti Unnalle seuraa nyt, kun kaverisuhteet ovat vähäisiä.
Mökin katolta on hyvät näkymät.
Jogurtti on muuten Nekun suurinta herkkua.
Oonallakin oli tällä viikolla eräs "virstanpylväs" saavutettavaksi. Hän pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan koripallojoukkueensa kanssa. Tyttöjen joukkueiden nimi muuten on WKK Wroclaw. WKK lausutaan täällä "wuukaakaa":). Tyttö oli melkoisen innoissaan kun peliä edeltävissä treeneissä oli saanut joukkueen peliasun. Sitähän piti sitten heti mallata päälle.
Pelireissulle joukkue lähti seuran omalla bussilla. Voitto tuli kotiin n. 20 pisteen turvin ja myös Oona oli avannut pistetilinsä täällä Puolassa. Debyytti on siis suoritettu ja kuulemma hyvin arvosanoin :) Peliä ennen joukkueet oli muuten kuulutettu kentälle ja Oonan kohdalla kuuluttaja oli vienyt mikrofonin Oonan valmentajalle, joka sitten oli hienosti ääntänyt Oonan nimen. Huomionarvoista oli, että Oona oli saanut joukkueeltaan kovat ablodit ensimmäisen korin tehtyään.

1 kommentti: