maanantai 6. elokuuta 2012

kaupunkilomailua Firenzessä

Lomareissuumme kuului rennon yhdessäolon ja uimisen lisäksi myös pienessä määrin kaupunkilomailua. Emme voineet olla käyttämättä tilaisuutta hyväksemme, kun Toscanan talomme sijaitsi vain reilun puolen tunnin matkan päässä Firenzestä. Pysäköimme niin lähelle keskustaa, kuin se vain oli mahdollista ja jatkoimme kävellen kohti kuuluisia nähtävyyksiä. 

Ensimmäiseksi eteemme ilmestyi tuo kuuluisa silta, Ponte Vecchio. Silta on ainoa Firenzen silloista, jonka natsit jättivät tuhoamatta perääntyessään kaupungista 1944. Ihanaiset aurinkohatuissaan :)

Aurinko lämmitti varsin kuumasti. Liikkeellä oli myös melkoinen määrä muitakin turisteja.  Kaupunki on täynnä historiaa, taidetta, hienoja rakennuksia ja mukavan näköisiä terassiravintoloita. Minne vain kulkeekaan ja katsookaan, niin aina näkee jotain kaunista ja valokuvan arvoista.


Santa Maria del Fiore eli Firenzen Duomo kuuluu kuulemma Italian kolmen suurimman nähtävyyden joukkoon. Suuri se toden totta olikin. Olisimme halunneet vierailla myös kirkon sisällä, mutta pitkälle kiemurteleva jono teki tällä kertaa päätöksen puolestamme. Emme kerta kaikkiaan viitsineet jäädä jonottamaan helteessä, vaan tyydyimme ihailemaan sitä vain ulkopuolelta.


Kaikenlaisten kauppojen näyteikkunat oli stailattu kutsuvan näköisiksi ja vain hiuksenhienosti onnistuimme välttämään herkkukauppoihin astumisen. Joskus on vaan hyvä ihailla etäältä. 


Kaupunki oli todella mielenkiintoinen ja tällä kertaa saimme siitä vain pintaraapaisun. Päätimme kuitenkin varmistaa vierailun sinne myös uudemman kerran ja piipahdimme tästä syystä Il Porcelliinon pakeilla. Kun pronssipossun kultaiseksi kiillottunutta kärsää hieraisee, niin se takaa sen että palaa vielä joskus Firenzeen. 


Iltapäivällä kuumuus kävi jo tukalaksi ja päätimme lähteä takaisin talolle. Autolle palattuamme emme enää ihmetelleet tukalaa ja hikistä oloamme, kun näimme mitä lämpötila näytti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti