torstai 23. elokuuta 2012

kuvabongausta

Jokin aika kuljin kameran kanssa kaupungilla sillä silmällä...siis bongailin kauneutta, taidetta ja erityisyyksiä. Löysin joitain juttuja, joihin en erityisemmin ollut ennen kiinnittänyt huomiota. Olin ehkä sivuuttanut ne pikakatseella, vain ohimennen. Nyt katsoin joitakin asioita hieman tarkemmin.

Joku on tämänkin peltitaiteen suunnitellut ja tehnyt. Tarina ei kerro, että kuka, mutta se ansaitsi kuitenkin hetken viivähdyksen vierelleen.


Rynekin kulmalla on kaupungin ehkä kuuluisin ravintola, Spiz, joka Puolan ensimmäinen pienpanimo. En ollut lainkaan huomannut, että rakennuksen kulmassa on tuollaiset minipatsaat.


Nämä pienet pronssipatsaat ovat koko kaupungin juttu. Mm. näistä Wroclaw tunnetaan. Tonttubongaus on oikeasti tosi mukavaa jo ihan senkin tähden, että voi löytää mitä ihmeellisimmistä ja yllättävistä paikoista. Kun muutimme tänne ensimmäisen kerran ja tytöt kokivat suurta koti-ikävää, tonttubongaus oli eräs kivoimmista tekemisistä. Aina löydettyämme uuden tontun, kuvasimme sen ja laitomme jokaisen uuden tontun kuvan silloin pitämääni blogiin. En tiedä tonttujen nykyistä lukumäärää, mutta ainakin niitä on useita kymmeniä. Ja uusia voi löytää edelleen. Harrastus siis jatkuu.
Tämä Rynekin moderni suihkulähde jakoi ilmestyessään voimakkaasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Onhan se tyylillisesti melko poikkeava kun ympärillä on pääasiassa uusbarokkisia rakennuksia. Kaunis se on silti.


Kuvasin myös jättisaippuakuplia, jotka kohosivat korkealle ilmaan, jossa sitten räjähtivät suuriksi pisaroiksi, joihin aurinko nappasi kiinni.


Tätä veijaria en ollut koskaan aiemmin huomannutkaan. Korkealla talon seinässä komeilee värikkäin siivin varustettu korento. Aika suuri roikale ja hauska idea.


Mitähän seuraavaksi kamerani kanssa bongailisin?

3 kommenttia:

 1. Ihanat tontut! Mikä suloinen idea piillottaa niitä sinne ja tänne. On muutenkin kaunis kaupunki, ai kyllä Puolaankin pitäisi ehtiä!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Kaikkea uutta sitä huomaa, kun oikein tarkasti katsoo ; )
  -Tiina-

  VastaaPoista
 3. I just found your blog and I like it very much. Your pics are beautiful. Looking forward to seeing more. Have a wonderful weekend!...Heidi

  VastaaPoista