perjantai 21. syyskuuta 2012

värin vaihto

Syksy kolkuttelee jo ovella ja aamut ovat vilpoisia, mutta päivällä lämpötila nousee vielä mukaviin lukemiin. Tänäänkin lämpömittari näytti +20 ja ensi viikolle on luvattu vielä reilusti lämpimämpää. Ei haittaa lainkaan. Minulle sopii. Pidän lämpimästä ja etenkin auringonpaisteesta. 

Kalenterin mukaan mennään jo kuitenkin syksyn puolella, vaikka lehdet puissa kukoistavatkin vielä vihreinä. Aurinko oli myös se, joka paljasti likaiset ikkunat.  Olen vetkutellut ikkunanpesua, mutta lopulta oli ryhdyttävä tuumasta toimeen. Kerralla en kuitenkaan koko talon ikkunoita saanut pestyä ja aloitinkin niistä, jotka eniten häiritsevät likaisuudellaan. Olohuoneen suuret ikkunat pesin ensimmäisten joukossa ja kyllä täytyy sanoa, että näkymä kirkastui huomattavasti. 


Vuodenajan vaihtuminen siivitti myös vaihtamaan väriä sisustuksessa. Hento vaaleanpunainen sai väistyä ja toinen sisustuksen lempiväreistäni petroolinsininen astui tilalle. Väri vaihtuu minulla aina helposti ihan vaan muutamalla jutulla: torkkupeitto, tyynyt, kynttilät, ruokapöydän tabletit ja pari lasiastiaa. Helppoa, edullista ja silti pienellä vaivalla ihan toisenlainen tunnelma. 


Pitkän aikaa olen etsiskellyt mieleisiäni sisustustikkaita, jotka olisivat tarpeeksi kevytrakenteiset ja muutenkin sopivat nojaamaan tuohon olohuoneen suurelle valkoiselle seinälle. Sopivia ei ole tullut vastaan, joten piirsin miehelleni kuvan ja sen mukaan kävimme rautakaupasta ostamassa puutavaraa ja alle aikayksikön Esa oli nikkaroinut minulle toivomani sisustustikkaat. Maalasin ne vielä mustiksi ja
sitten ei muuta kuin mallaamaan paikoilleen. Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen. Varsinkin illalla on mukavaa laittaa kivituikkuihin kynttilät palamaan ja tunnelmoida.


Ruokailutilan uudistin helposti pöydän uusilla tableteilla, jotka olivat löytö paikallisesta sisustuskaupasta Black, Red & Whitesta. Yksi tabletti maksoi 50 senttiä. Lisäsin senkin päälle pari sopivansävyistä kynttilää ja näin uusi sisustus oli valmis alle kymmenessä minuutissa. Virkistää kummasti.

Mukavaa viikonloppua kaikille!3 kommenttia:

 1. Onpa kaunis koti ja ei likaa tavaraa, ihanan ilmavaa! Lasiesineillä kaunis väri.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kiitos Sofia! Näyttää siltä, että mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä pelkistetymmäksi kotikin muuttuu. On mukavaa omistaa muutamia hyvin harkittuja
  "herkkuja" ja kaikenlainen tilpehööri on taakse jäänyttä elämää. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa teillä kaunista. Totta, että pienillä jutuilla saa paljon aikaan sisustuksessa :)

  VastaaPoista