lauantai 24. marraskuuta 2012

Joulutorin tunnelmaa

Ei vieläkään pakkasta, saatikka lunta. Silti Joulu tulee vaan vakaasti lähemmäs. Juuri tänään Jouluaattoon on tasan kuukausi. Eilen, perjantaina oli Wroclawin Joulutorin avajaiset. Vanhankaupungin torille saapuivat herttaiset kojut, joissa myydään suurimmaksi osaksi käsityönä tehtyjä juttuja. Ihania! Valtava joulukuusi oli pystytetty jo hieman aiemmin. Nyt sitten vaan pikku pakkasta odottamaan. Sitä nimittäin tarvitaan Joulutorin tunnelmaan, jolloin höyryävä glögi maistuu parhaimmalta. 

Pistäydyimme Esan kanssa pikaisesti kahdestaan kurkistamassa toria ja sen antimia. Hunajalla paahdetut cashewpähkinät, suklaalla kuorrutetut mansikkatikkarit, ihanat vohvelit, suolaisennälkään sopivat laardileivät :/ ja paistetut savujuustot kutsuivat herkuttelijoita puoleensa.  Täällä käymme varmasti vielä useasti ennen Joulua. 2 kommenttia:

  1. Täälläkin vielä niin lämmintä ja vihreetä, ei tee yhtään mieli mennä joulumarkkinoille. Nautin vielä syksystä, enkä vielä halua tuntea Glühweinin tuoksua nenässäni!

    VastaaPoista
  2. Voi, miten kauniin tunnelmallinen kuva! :) Ihanan houkuttelevan näköisiä pieniä kojuja..Olisipa mukava käydä katselemassa toria myös tähän vuoden aikaan. Olen käynyt siellä vain kesällä :)
    Mukavaa joulun odotusta! :))

    VastaaPoista