maanantai 10. joulukuuta 2012

joulun odotusta

Jokunen aika on taas päässyt vierähtämään viimeisimmästä blogin päivityksestäni, mutta täällä sitä vielä ollaan. Joulukiireet ovat ottaneet hieman aikaa ja jotenkin on ollut muutenkin saamaton olo tämän blogin suhteen. Kameraakaan en ole juuri mukanani kuljetellut, joten kuvatkin ovat olleet vähissä ja sitä myötä jutunaiheet. 

Joululahjat on nyt suurilta osin hankittu ja kortit askarreltu, joten nyt on aikaa myös bloggaamiseen. Viikonloppuna saimme viettää aikaa hyvien ystäviemme kanssa, jotka saapuivat viikonloppuvisiitille kaupunkiin. Kävimme myös yhdessä kaupungilla syömässä ja tietysti pyörähdimme myös joulutorilla. 
Hauskana yksityiskohtana nappasin kuvat torin kulmalle, kuusen edustalle tuodusta postilaatikosta. Tarkemmalla tarkastelulla hämmästykseksemme huomasimme, että tähän boxiin on siis tarkoitus tipauttaa kirjeet, jotka haluaa toimitettavan Joulupukille. Näin ne kulkeutuvat taatusti sinne ainoalle oikealle pukille, joka Suomen Rovaniemellä asustaa.


Onhan tuo Rynekin Joulutori erittäin tunnelmallinen paikka. Varsinkin nyt, kun saimme pienen hennon lumipeitteen ja muutaman pakkasasteen. Gluhwein tekee kauppansa ja onhan se mukavaa hörppästä kupponen kuumaa ja aistia torin tunnelmaa.
Onhan tuo torin kuusikin taasen komean näköinen ilmestys. Tänä vuonna lähdemme Suomeen Joulunviettoon, joten kotiimme ei kuusta taida tulla. Olen kyllä jo vuosia pohtinut tekokuusen hankintaa, mutta vielä ei ole riittävän kaunista ja luonnollisen näköistä tullut vastaan. Periaatteessa suhtaudun kielteisesti tekoversioihin, mutta itse olen kuuselle melkoisen allerginen ja kärsin joka joulu ikävistä oireista, joten olen nyt alkanut hieman taipumaan tässäkin asiassa. Pidän kyllä aidon kuusen tuomasta tuoksusta, mutta siinäkin jokin minua allergisoi. Silmät punoittavat, hengitys vaikeutuu ja iho kutisee. Koskeakaan en voi kuuseen lainkaan, kun muuten saan iholle punaisia, kutisevia paukuroita. 

Koti on kuitenkin jo decoreerattu sopivan jouluiseksi. Se ei paljoa vaadi, kun vaihdoin tyynyt ja viltit sopivan värisiksi, otin esille muutaman joulukoristeen ja tietysti paljon kynttilöitä. Meidän Joulumme on tehty punaisesta ja valkoisesta. 


1 kommentti:

  1. Oi miten kaunista ja tuo joulukuusi, todella mahtipontista, vähän niinkuin Amerikan malliin!

    VastaaPoista