torstai 10. huhtikuuta 2014

mökki kohoaa korkeuksiinsa

Nyt lopultakin pääsen kertomaan enemmän perheemme isosta projektista, joka sai lähtösysäyksensä viime kesänä. Useiden vuosien etsinnän jälkeen löysimme lopultakin unelmiemme paikan kesämökille järven rannalta. Mökillä oli jo valmiina ihastuttava pieni saunarakennus ja päätimmekin samaan syssyyn alkaa rakentamaan tontille suurempaa päämökkiä. Hurjan nopeat käänteet johtivat siihen, että tilaamamme Kontion hirsimökki saapui lukuisina paketteina tontille pari viikkoa sitten. Tarvittiin talkooporukkaa kokoamisapuun ja sen avulla mökki kohosikin koko komeaan korkeuteensa ihan vain muutamassa päivässä. 

Koko mäki oli täynnä rakennustarpeita. 
Mökin perustukset oli tehty valmiiksi jo ennen talvea, joten tästä oli sitten helppoa jatkaa. Ensimmäiset hirret on jo kannettu "hollille". Joutsenpariskuntakin näytti viihtyvän järven sulassa osassa uiskennellen. 
Kun ensimmäiset hirsikerrokset on paikoillaan, niin talo alkaakin yhtäkkiä kohoamaan melkoista vauhtia. Nopeasti alkaa hahmottumaan se, miltä se tulee oikeasti näyttämään ja minkälaiset näkymät olohuoneen ikkunoista järvelle tuleekaan. 
Kun talo on noussut ensimmäisen kerroksen korkeuteensa, niin työ hankaloittuu ja hidastuu huomattavasti. Parven välipohja alkaa hahmottumaan paikoilleen ja työmiehet joutuvatkin kiipeilemään ja keikkumaan apinoiden lailla tellingeillä, jotta ylettyvät nostelemaan hirsiä paikoilleen. 


Nyt näkee jo hyvin sen, että miltä olohuoneessa ja keittiössä tulee näyttämään. Komea ilta-aurinkokin paistelee hyvästä suunnasta. Voin jo melkein kuvitella itseni paikan päälle.


Tässä työt ovat edenneet jo siihen pisteeseen, että harjakaiset on pidetty ja kattokin on valmistumassa. Sehän näyttää jo ihan siltä, että kyllä siitä talo tulee.


On todella hienoa ja etuoikeutettua, että omaamme sellaisia pyyteettömiä ystäviä, jotka hetimiten olivat tulossa talkooavuksi, mieheni sitä kysyessä. Homma olisi edistynyt huomattavan paljon hitaammin ilman apukäsiä. Sydämestä kiitos kaikille! Mukavaa on myös ajatella, että tulevaisuudessa tulemme viettämään noilla sijoilla hauskoja yhteisiä hetkiä kaikkien kanssa, kunhan mökki ensin valmisuu.

Itse olin täällä Puolassa ja sain elää mukana tässä rakentamisessa vain päivittäisten puheluiden ja lukuisien valokuvien kautta. Kuvista on onneksi nähtävissä tuo valtaisa kehitys, jota viikon aikana tapahtui. En millään malttaisi odottaa, että pääsen katsomaan paikan päälle ihan livenä. Sen verran kiintoisa projekti tämä on. Vaikeaa on myös kuvitella, että missä vaiheessa mökkimme on heinäkuun alussa, kun Suomenlomamme koittaa. Se taasen on ihan varmaa, että hommaa raksatyömaalla tulee riittämään. Nyt olemme ottaneet ensimmäisen todella konkreettisen askeleen eteenpäin, jotta tuo unelmamme toteutuu.

1 kommentti:

  1. Moi.

    Tulin kurkkaamaan teidän mökkiprojektia. Kiva seurata, miten teillä edetään. Teillä toi on jo paljon pidemmällä. =)

    VastaaPoista