maanantai 14. huhtikuuta 2014

kasvitieteellisessä puutarhassa

 Kauniina ja aurinkoisena päivänä päätin ottaa kameralaukkuni ja kaikki uudet opit matkaani ja lähteä valokuvaamaan. Luontokuvaus houkutti ja suuntasinkin kohti Wroclawin kasvitieteellistä puutarhaa. Kukkaloisto ei vielä tietenkään ollut kauneimmillaan, mutta kyllä siellä jo näkemistä riitti. Erityistoiveena oli nähdä suosikkini, magnoliapuu, täydessä kukassaan.


Tällä kerralla pitäydyin kuvailemaan ihan vain ulkona ja skippasin nuo kasvihuoneet kokonaan. Ulkonakin riitti nähtävää ihan riittämiin. 


Kuvista huomaa hienosti sen, kuinka keväällä luonnossa on nähtävissä niin monia eri vihreän sävyjä. Aina yhtä kiehtovilta näyttävät luonnossa vapaana kasvavat muratit, jotka toimivat maanpeitekasveina, kiipeävät puunrunkoja pitkin ja muuten vaan näyttävät jotenkin satumaisilta.


Tässä kaunis magnoliankukka. Magnolia on siitä erilainen puu, että se tekee ihan ensimmäiseksi suuret, kauniit kukkaset ja lehdet ilmestyvät kukinnan jälkeen, myöhemmin. Magnolia on ilmastollisesti siinä määrin arka puu, että se ei taida oikein menestyä kylmässä Suomessa. Kukat muuten tuoksuvat todella hyvältä.


Toinen ikisuosikkikukkani on tuo kaunokainen, bellis. Väreistä hennon vaaleanpunainen ja kerrottu lajike on mielestäni kaunein. Kyllä tuo valkoinenkin ihanalta näyttää. Täällä sitä kasvaa monissa paikoissa villinä ja luonnonvaraisena. 


Bongasin paikasta myös pronssitontun, krasnale. Tontut ovat Wroclawin kaupungin erikoisuus, joita tullaan bongailemaan pidemmänkin matkan päästä. Tonttu voi löytyä mitä ihmeellisimmästä paikasta ja yleensä sen huomaakin ihan vaan sattumalta. Niiden määrä on kuuleman mukaan kasvanut jo yli 250. Lähiaikoina olenkin sattumalta bongannut uusia, ennennäkemättömiä tonttuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti