keskiviikko 10. lokakuuta 2012

tuokiokuvia Wroclawista


Ystävämme saapuivat vierailulle kaupunkiimme ihan ensimmäistä kertaa. Luonnollisesti katsastimme kaupunkia monesta "vinkkelistä" ja seuraavassa joitakin kuvia, jotka tallentuivat oman kamerani muistikortille. 

Pakollinen jäätelöbaariin tutustuminen, makutestin kera oli myös paikallaan. Jäätelö lisukkeineen ja ihanat marjat ja hedelmät saivat kaikilta hyvät arvostelut, eikä kaikkein vähiten edullisten hintojen vuoksi. Maku oli mitä maistuvin ja annosten koko sellainen, että illallinen siirtyi suosiolla muutamalla tunnilla. 


Näkymät Elisabetin kirkontornista olivat huimat ja ensimmäistä kertaa sain myöa ihailla kaupungin ylle kohoavaa Sky Towerin silhuettia tästä perspektiivistä.


Tumskin silta, rakastavaisten sillaksikin kutsuttu on kuullut monta lovestorya. Moni pari on jättänyt nimillään koristetun lukon merkiksi ikuisesta rakkaudesta. 


Joutsenet tapaavat uiskennella tuossa joenuomassa ylväinä ja arvonsa tuntevan näköisinä.


Uusi kohtaa vanhan. Luksusasunnot jokinäkymin on rakennettu aivan kiinni hieman iäkkäämpään taloon. Siihen nuo näyttävät sovussa asettuneen kumpikin. 

Vierailimme myös paikallisessa hala targowassa, kauppahallissa. Siellä hämmästytti edulliset hinnat ja monipuolinen valikoima. Sesonkia mukaellen monella tiskillä pääosissa olivat sienet, tutut ja tuntemattomat. Mukaan lähti hieman mustikoita ja vadelmia ja vielä hieman enemmän tomaatteja. 


Kukat, kukkakimput ja -asetelmat ovat täällä myös usein ihmettelyn aihe. Kimput ovat todella edullisia ja ei ole lainkaan harvinainen näky nähdä miesten, nuorten ja vanhojen kävelevän kukkakimppu kädessään. Uskon, että useinkaan ei ole kyse hyvittelykukista, vaan tarkoituksena on aidosti ilahduttaa mielitiettyä. 
Pitihän noista kirkontorneista ottaa vielä yksi kuva, kauniissa iltavalaistuksessa. 


Luulen, että seuraava blogipostaus tulee huomenna alkavan Istanbulinreissun jälkeen. Istanbul on tänä vuonna kaupunki, jossa tapaan muutaman hyvän ystävän, joihin olen tutustunut edellisellä Puolanreissullamme. Tällä kerralla tapaamme hieman pienemmällä joukolla, joskin joukkomme on hyvinkin kansainvälinen; ruotsalainen, turkkilainen, ranskalainen, korealainen ja suomalainen. Matkalaukku on pakattu, joten nyt on aika lähteä unten maille. 

1 kommentti:

  1. Voi Sanna, tulen niin kateelliseksi noista kukkakaupoista ja kukkien hinnoista. Täällä haen joka perjantai kukkakimpun floristilta ja kallista on, no, minkäs teet!

    Todella tyylikäs tuo moderni talo veden äärellä, Sofia tykkää!

    Kyllä on kaunis kaupunki joka varmaan yllättää jokaisen kerran!

    VastaaPoista