keskiviikko 9. tammikuuta 2013

studniowka

Niin, tuo sana studniowka on puolaa ja tarkoittaa lukion viimeisenä vuonna pidettäviä tanssiaisia. Näissä on siis paljon samaa kuin Suomen vanhojentansseissa, mutta taitavat vain olla hieman rennommat juhlat.  Tanssiaiset pidetään perinteisesti 100 päivää ennen loppukokeiden alkamista. Vanhempi tyttäremme Oona sai siis kunnian osallistua näihin kekkereihin, kun valmistuu tänä vuonna IB-koulusta.

Juhlien suunnittelu alkoi tietysti jo aikapäiviä sitten ja juuri oikenalaisen mekon etsintä ei tainnut olla se ongelmista pienin? Onneksi tyttärellämme on selkeä tietoisuus siitä mitä hän haluaa, joten etsintä oli siltä osin helpompaa. Netin mekkoputiikit selattuaan, ja kun se oikea ei vaan tullut vastaan, päätimme katsastaa myös paikkakunnan tarjonnan. Täällä mekon pituus on yleensä lyhyt, mutta pitkä helma on sekin sallittu vaihtoehto. Oona löysikin omanlaisensa mekon, pitkällä helmalla, mieluisilla väreillä ja äidin mieliksi vieläpä erittäin edullisesti.

Kauneudenhoitopalvelut ovat täällä erittäin edullisia, varsinkin Suomeen verrattuna, joten kampaajalla käynti ja meikkaus kuuluivat myös asiaan. Tyttö olikin erittäin iloinen annettuaan kampaajalle "vapaat kädet" loihtia ihana juhlakampaus. Siitä tosiaan tuli kaunis. Tyttö oli säteilevän kaunis ja kavaljeerikin  oli taatusti ylpeä seuralaisestaan.Kaikki tytöt pukevat jalkaansa onnea tuovan punaisen sukkanauhan, niin ja myös punaiset alusvaatteet. Samoja alusvaatteita kuulemma kuuluu pitää sitten loppukokeiden aikaan - ja hyvä onni kirjoituksissa on taattu. Uskokoon ken tahtoo...

Tanssiaisissa tanssitaan perinteinen poloneesi, pidetään puheita, syödään illallinen ja loppuyö laitetaankin sitten jalalla koreasti livebändin tahdissa. Iloinen ja onnellinen tyttö hiipi kotiin aamuyön tunteina ja oli nauttinut juhlastaan täysin siemauksin.

2 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis, hyvä meikki ja kiva nuttura!

    VastaaPoista
  2. WAU, kylläpä Oona on kaunis! Kaikki kohdallaan, mekko, meikki ja hiukset. Täällä myös Saara valmistelee vanhojenpäivää varten...
    -Tiina-

    VastaaPoista