maanantai 11. helmikuuta 2013

mukavaa, kun on maanantai

Ihan oikeasti on mukavaa, kun on maanantai. Jostain syystä monikaan ei pidä maanantai-päivistä.
Tänäänkin, kuten niin monena maanantaina aiemmin, facebook, tuo sosiaalisen median koukku täyttyi erilaisista maanantaiparjauksista. Osa viesteistä toivotti maanantain alimpaan sinne, osa surkutteli työviikon alkamista, osa parjasi edessä olevaa pitkää viikkoa, ennen seuraavaa viikonloppua jne. Jäin oikein miettimään tätä maanantaiasiaa...

Totta kai ymmärrän sen harmituksen, jonka viikonlopun loppuminen ja uuden työviikon alkaminen joillekin aiheuttaa. Tietenkään en varsinkaan tässä nykyisessä elämäntilanteessani voi tätä kritisoida,  siksi tyydynkin lähinnä vain ihmettelemään asiaa. Maanantaihan tulee aina viikonlopun jälkeen kuitenkin, vaikka kuinka pyristelisi vastaan. 

On ihmisiä (tunnenkin muutaman), joiden viikonloppu tai ainakin sunnuntai saattaa mennä enemmän tai vähemmän pieleen harmitellessa sitä, että voi voi, kun pian on taas maanantai. Näin sitten se viikonloppu hujahtaakin ohi stressatessa ja maanantaita oikein harmituksen tai jopa lievän paniikin kera odottaessa. 

Minulle maanantai on enemmänkin "uuden alku". Viikonlopun tietynlainen rytmittömyys loppuu ja elämä saa rytmin. Toisaalta maanantaina voi taas aloittaa paremman, "uuden" elämän ja tehdä tarpeellinen ryhtiliike oman hyvinvoinnin, etenkin kuntoilun ja syömisten suhteen. Maanantaina olen useinmiten "virtaa täynnä" ja muutenkin kaikenlaisia ideoita tuppaa tietoisuuteen tutkimukseni mukaan maanantaina enemmän kuin muina päivinä. Maanantaisin on myös kokonaisvaltaisesti energisempi olo kodinlaiton, siivousten yms. suhteen. Niin, ja tietty maanantaiaamuisin kokoontuu meidän kansainvälinen viuluorkesterimme, josta on muodostunut tärkeä ja mukava viikon aloitus.

Lopuksi vielä totean, että tämä oli muuten toinen maanantai (silmäoperaation jälkeen), jolloin näen fantastisen hyvin ilman silmälaseja.  Alla kuva, jonka otin itsestäni muistoksi vain pari päivää ennen silmien korjausleikkausta. Hmmm, pidin kyllä silmälaseistani ja mielestäni ne ihan sopivat minulle, mutta kyllä elämä on ihan mahtavaa ilman niitä. Mukavaa ja positiivista maanantaita ja viikon alkua kaikille! :) 1 kommentti: