keskiviikko 8. tammikuuta 2014

valoa ja varjoa

Sain joululahjaksi tuiki tarpeellisen kirjan: Järkkärikuvaajan käsikirja, jonka sisuksista löytyykin huomattavan paljon tietoa järjestelmäkameralla kuvaamisesta. Kerroinkin jo aikaisemmin, että omistan hienon kameran, mutta en ole oikein koskaan kunnolla perehtynyt siihen, että mitä kaikkea tuolla kameralla kuvaaminen mahdollistaa. Opuksessa on selkeäsanaisesti kerrottu perusasiat ja jokaisen toiminnon selittämisen jälkeen on kehotus rohkeasti vaan kuvata ja kokeilla.  

Talvi ei ota tullakseen tänne Wroclawiin vaan ennemminkin tuntuu siltä, että kevät on jo pitkällä. Aurinko paistaa iloisesti joka päivä ja lämpötilakin on pyörinyt päälle +10 asteessa. Aamusella käytin  valoa hyväkseni ja kokeilin muutamaa kirjasta poimittua uutta juttua ja piipahdin ulkosellakin.  Uskomatonta miten sininen taivas oli ja värien kontrasti oli suuri. 


Kameran käyttäminen manuaalisäädöillä ei ole mitään ihan helppoa, mutta kokemuksen karttuessa siihenkin tulee varmasti jonkinlaista varmuutta. Nyt vielä kuvaamiseni on enemmän yritystä, erehdystä ja kokeilua. Onnistuminen on kuitenkin mukavaa, vaikka välillä tosin kuvaa jälkeenpäin katsoessani en ole lainkaan varma siitä, että onko kuva oikeasti hyvä tai miten sitä saisi paremmaksi. Toivottavasti silmäkin ajan kanssa harjaantuu.


Valo ja varjo ovat kovin kiehtovia asioita, vaikka en niistäkään vielä kovin paljoa ymmärrä. Tämä allaoleva kuva on mielestäni kiva ja jotenkin kiehtova. No, treenaus jatkukoon ja toivon siis lisää aurinkoisia ja valoisia päiviä. 


Uuden vuoden kunniaksi päätin uudistaa hieman myös tätä blogin ulkoasua. Olen siinä aika onneton ja ole ihmetellytkin että miten jotkut blogit ovat niin todella hienoja ulkoasultaan. Kuinkahan se oikein tehdään? Tein nyt jonkinlaisen yrityksen ihan valmiiden mallien pohjalta. Otan mielelläni kommentteja vastaan siitä, että onko se riittävän selkeä ja mitä olisi syytä parantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti