lauantai 4. tammikuuta 2014

vanha vuosi taakse jäi...Szczęśliwego nowego roku!


Niin se Joulu tuli ja meni ja mekin piipahdimme sitä kotipuolessa juhlimassa. Saimme viettää tunnelmallista Joulua yhdessä läheisten kanssa, vaikka vierailumme lyhyt olikin. Äidin ja anopin parhaimmat jouluruoat olivat tänäkin vuonna juuri niin herkullisen maistuvia kuin ajatuksissamme etukäteen toivoimme. Lunta tietysti odotimme Suomessa näkevämme, mutta ei senkään puute mieliä masentanut. Pukki oli taasen ollut turhankin anteliaalla tuulella ja lasten ilo ja riemu olikin parasta katsottavaa. Joulunpyhät menivät yhdessä olon merkeissä laiskotellen, pelaillen ja herkutellen.

Heti joulunpyhien jälkeen palasimme kotiin, ihanan aurinkoiseen vaikkakin lumettomaan Wroclawiin. Oli ilo ja onni nähdä aurinko. Suomen pimeys oli jotain niin kokonaisvaltaista ja synkkää. Vaikka sain Suomesta jonkun ikävän flunssapöpön, niin aamuauriko houkutteli siinä määrin lenkille, että en sitä pystynyt vastustamaan. Lenkkeily ei nyt arvatenkaan ollut ihan paras ratkaisu, ja sen jälkeen olo onkin vaan pahentunut. Vaikka aurinkokeli houkuttaakin, niin nyt yritän olla viisas ja järkevä ja pysytellä sisätiloissa aina siihen saakka, että parannun kokonaan.

Vuotta vaihdoimme erityisen mukavasti yhdessä ystäväperheen kanssa. Illan ruokateema vei aasiaan ja kokeilin itsekin paria ihan uutta salaattireseptiä, joiden makumaailma oli herkullisen itämainen. Ensimmäistä kertaa ikinä uutena vuotena myös grillattiin, joka ei täällä päin maailmaa ole sekään ihan tavanomaista.  Ilta sujui leppoisasti yhdessä kokkaillen, pelaillen ja karaokea laulaen. Vuoden vaihtumisen ollessa käsillä, lähdimme porukalla Wroclawin vanhankaupungin torille, Rynekille. Sinne oli jokavuotiseen tapaan pystytetty valtaisa lava, jossa Puolan musiikkstarat esiintyivät. Konsertti taltioitiin myös suorana Puolan televisioon. Paikalla oli kuuleman mukaan n. 30 000 ihmistä ja siltä se myös tuntui. Meno oli hilpeän railakasta ja vuoden vaihtumisen laskimme yhdessä puolalaisten kanssa. Keskiyön ilotulitus oli huikean hieno ja yhdessä skoolasimme vuodelle 2014! Hyvää Uutta Vuotta! Szczęśliwego nowego roku!


Miehet terassilla grillimestareina. ;)

Notkuva herkkupöytä. 

Juhlat alkakoon!

Konserttitunnelmia

Happy New Year  2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti