sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

viikonloppupuuhia, mutakakkua ja DIY:ä

Leppoisa ja kiireetön viikonloppu antoi mahdollisuuden mukavaan, rentoon puuhasteluun. Lautapelailu on turhankin harvinaista herkkua, vaikka on aina yhtä hauskaa. Trivial Pursuit on tietysti se legendaarinen peli, jota olemme ystäväperheiden kanssa pelailleet jo yli parikymmentä vuotta sitten. Hauskaa on se, että saimme viime jouluna lahjaksi uuden, päivitetyn version, jota olemme nyt pelanneet koko perheen voimin. Toinen, ikisuosikkimme lautapeleistä on Menolippu. Se on siitä hauska peli, että lopputulos ja voittaja selviää vasta pelin loputtua ja kun pisteet on laskettu. Suosittelemme siis molempia. 





Viikonloppuun kuuluu tietysti myös herkuttelu. Nuorimmaiseni on erikoistunut leipomiseen ja mutakakku taitaa olla yksi suosikeistamme. Kyseinen mutakakkuohje on simppeli ja onnistuu takuuvarmasti. Unna antoi ystävällisesti ohjeensa tänne jaettavaksi, joten ei kun kokeilemaan.

Mutakakku:

2 munaa
2dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
200g taloussuklaata
200g margariinia

* vatkaa munat ja sokeri vahdoksi
* sulata suklaa
* sulata margariini
* sekoita jauhot
* yhdistä kaikki ainesosat jauhoihin
* paista 200 asteessa n. 15 min. kunnes kakku on valmis, mutta vielä sopivan raaka
* tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kera, NAM!


Sitten siihen DIY-osioon. Suhumaali oli hankittu ja mansikkakori ja puutarjotin saivat uudet värisävyt ja pääsevät pian matkassamme mukaan Suomen kesämökille. Sitä, mitä niissä säilytetään, en vielä tiedä. Kori saa sisäänsä ehkä kynttilöitä, villasukkia, lankakeriä, latureita...nähtäväksi jää. Suhumaalaaminen on helppoa, nopeaa ja hauskaakin vielä. Teen sen aina ulkona, niin ei tarvitse suojailla paikkoja niin tarkasti.



Vaatekaapin siivoamisen ja päivityksen johdosta olin viskaamassa muutamat vanhat ja isoiksi jääneet farkut kokonaan hukkaan, kunnes sain idean. En todellakaan ole missään määrin kätevä käsistäni, saatika sitten ompelija. Yli kaksikymmentä vuotta sitten anopilta saatu ompelukone ei ole suuren suuressa käytössä ollut, mutta edelleen yhtä toimiva. Otin sen jostain ihmesyystä mukaan muuttaessamme tänne Puolaan, vaikka viimeksi olen sitä käyttänyt varmaan lähes kymmenen vuotta sitten. Onneksi otin. Farkut siis palasiksi ja ompelemaan. Ilokseni sain kaverikseni vanhemman tyttäreni, jonka avustuksella ideoimme kaikkea hassua ja hauskaa.



Nyt paljastan sen, mitä saimme aikaan ja mihin tarkoitukseen. Kun pian lähdemme lomalle Suomeen ja ensimmäistä kertaa koko perheellä ihan omalle kesämökille, niin siellä oleva ulkohuussimme saa farkkustailauksen. Kyllä! Tarkoituksena on maalata ensin huussin sisäseinät valkoisiksi. Oven huurreikkuna saa farkkuverhot. Lattialle tulee kaksipuoleinen, käännettävä farkkumatto. Seinille naulataan useita pieniä taskuja, jotka tulevat kätkemään sisälleen pieniä tarpeellisia tavaroita: käsidesiä, hyttyskarkotetta, nenäliinoja yms. Seinälle ripustetaan myös pari farkkukassia, joista toiseen tulee vessapaperirullia ja toiseen huussilukemista. Ideoita pukkaa vielä lisääkin, mutta nämä saimme nyt valmiiksi ja toteutettua. :)


Kaiken tämän tekemisen ohella viikonloppuun on kuulunut tietysti jalkapallon töllöttely ja ihan yötämyöten. Mm-kisat kyllä kiinnostavat koko perhettä ja suosikitkin ovat jo löytyneet. Kisoja kestää vielä useita viikkoja ja sitä myötä riittää myös katsottavia matseja. Jalkapallo on hauskasti yhdistänyt perhettämme myös sen tähden, että sekä mieheni, että minä olemme sitä nuoruudessamme enemmän ja vähemmän tosissamme harrastaneet. Myös molemmat tyttäret ovat harrastaneet sitä hetken verran, kun olivat pieniä. Eräänä vuonna olimme melkoinen futisfamily, kun mieheni valmensi tyttären joukkuetta ja minä toimin joukkueenjohtajana. Näkemystä siis löytyy roppakaupalla. ;)


2 kommenttia:

  1. Hyvä idea farkkujen uusiokäytölle! Teidän huussin sisustuksesta tule niiiiiiiiin hieno, ei joka mökiltä löydy samanlaista:)
    t. Tiina

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiina! Kaikkea sitä päähäni pälkähtääkin.Tuossa ne valmiit tuotokset jo odottavat pakkaamista. Pian nähdään, että sopivatko farkkujutut mökkihuussiimme. :)

    VastaaPoista