maanantai 19. maaliskuuta 2012

viikonloppu Bratislavassa

Olen taasen ollut hieman laiska kirjoittelija. Josko nyt liikenisi hieman aikaa muutaman sanan rustaamiseen. Ja jos ei paljon tekstiäkään, niin kuvat kyllä usein puhuvat puolestaan.

Perjantaina auton nokka kääntyi kohti Slovakian pääkaupunkia, Bratislavaa. Tämä olikin meidän ensikosketus kyseiseen paikkaan. Tosin joskus edellisellä Puolanreissullamme olemme tainneet pikaisesti ajaa läpi, pysähtyen ostamaan vaan tuon pakollisen tietullitarran, joka oikeuttaa ko. maassa ajeluun.

Syy Bratislavan vierailuun oli tyttöjen koripalloturnaus. Unnan koulun joukkue osallistui pieneen kansainvälisten koulujen turnaukseen, jossa siis pelasivat Wroclawin, Bratislavan ja Wienin joukkueet. Viime hetkillä tuli yllättävä tieto siitä, että joukkueen varsinainen valmentaja mr. Cooper ei lähtisikään joukkueen mukaan ja tämä tarkoitti sitten sitä, että joukkuetta luotsasi Oona. Oona otti asian hieman jännittyneesti, mutta kuitenkin ihan luottavaisella mielellä vastaan. Mietimme siinä, että olipa hyvä että olimme päättäneet lähteä katsomaan pelejä, koska näin Oona saisi valjastettua isänsä apulaisekseen. Esan pesti käsitti tilastoiden kirjaamista, huoltoa ja henkisenä tukena toimimista.

Joukkue lähti bussilla matkaan jo aikaisin perjantaiaamuna ja me Esan kanssa muutamaa tuntia myöhemmin omalla autolla. Ilma oli mitä mahtavin ja Tsekin puolella todellakin sai huomata kesän saapuneen, kun avo-Audi kiisi ohitsemme hurjaa vauhtia.

Pelipaikka löytyi ja olimme paikalla parahiksi pelien alkaessa. Tässä muutama tunnelmakuva...

Oona laittoi joukkueensa punnertamaan ennen pelin alkua ;). 

Tässä siskokset sopivasti samassa kuvassa. WIS Wolves johtaa jo tässä vaiheessa turvallisen
tuntuisesti. 

Unna heittämässä vapareita, jotka muuten onnistuivat
hirmuisella prosentilla. 

Riemullinen voittohuuto pelin jälkeen. 
Turnaus sujui todella hyvin. Kolme peliä ja kolme voittoa! Go WIS wolves! Unna oli tietysti joukkueen tukipilari ja teki myös suuren määrän koreja. Valkku-Oona antoi pikkusiskolle myös paljon vastuuta ja peliminuutteja.

Perjantain pelien jälkeen tyttöjen lähdettyä host-familyn matkaan, kirjauduimme Esan kanssa hotelliimme. Hotelli oli erittäin hieno ja suositeltava. Saimme suomalaisperheen seuraksemme ja söimme meidän hotellin ravintolassa hyvän ja maistuvan illallisen. Oli myöskin erittäin mukavaa saada juttuseuraa ja vaihteeksi sai keskustella ihan suomen kielellä.

Hotelli Marrol's 
 Lauantain pelien jälkeen muu joukkue lähti takaisin Puolaan ja jäimme taasen omalla perheellä tutustumaan kaupunkiin hieman paremmin. Tytötkin majoittuivat hotelliimme, joten meillä oli lauantai-ilta ja sunnuntai aikaa katsella ympärillemme. Bratislava on mielestäni kaunis ja sympaattinen kaupunki. Sääkin tietysti suosi meitä, kun lämmintä oli +21 ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.


Terassit olivat jo paikoillaan ja ihmiset nauttivat kauniista säästä. 

Taustalla Bratislavan linna. 

Vanhan kaupungin käsityöläisputiikeissa olisi viihtynyt pidempäänkin. Man at work. 

Siskokset oopperatalon edustalla. 

Tonavan äärellä. 


Hulppeita huoneistoja Tonavanäkymin. 

4 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen kaupunki! Ja miehesi on myös mukavan näköinen! Nätit tytöt sinulla.

  VastaaPoista
 2. Olipa teillä kiva reissu ja Wau +21. Hienosti Unna pelasi ja Oona valmensi, hyvä tytöt!
  -Tiina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanan lämmintä. Kesä selvästi kolkuttelee jo ovella. Tänäänkin ihana auringonpaiste ja +15. Viikonloppuna voisi harkita grillaamista. Kyllä se kesä Suomeenkin tulee ennemmin tai myöhemmin. Toivotaan, että se ikävä loskakausi menee nopsasti ohitse. Terkkuja teidän poppoolle!

   Poista