torstai 21. marraskuuta 2013

italia keittiössäni

Jostain syystä italialaiset tuoksut ovat vallanneet keittiöni. Noh, syynä taitaa olla tuo jokin aika sitten hankkimani pastakone. Se ei ole onneksi vielä jäänyt kaapin päälle pölyttymään vaan tunnen edelleenkin sopivaa uutuudenviehätystä ja kokeilunhalua sitä kohtaan. 

Päätin tällä kertaa ex tempore kokeilla ravioleja. Lukaisin jonkunlaiset ohjeet netistä, mutta sovelsin sitten kuitenkin raviolien täytteen kanssa, kun jääkaapin sisältö oli hieman puutteellinen. Kun inspiraatio iskee, niin kauppaan ei sitten enää millään viitsi lähteä. Pitää alkaa toimimaan ihan heti. 

Raviolien täytteeksi tein maistuvan mössön pestosta, fetasta ja parmesanraasteesta. Pastataikinan teko onnistui jopa paremmin kuin edellisellä kerralla. Taikinasta tuli juuri sopivan tuntuista ja helppoa työstää. Pastakoneen avulla veivasin siitä ravioliin soveltuvaa ohutta levyä. Päälle pieniä kasoja täytettä ja toinen levy päälle. Pyöreän muotin avulla leikkasin levystä sopivan kokoisia ravioleja, jotka sitten keitettiin runsassuolaisessa vedessä. 


Raviolien päälle hieman sulatettua voita, parmesania ja basilikaa ja voilá! Maistui melko herkulliselta. Täyte oli siis ihan omakeksimä. Netissä oli kyllä kaikenlaisia täyteohjeita, mutta tämä versio oli mielestäni erittäin maistuva ja ennenkaikkea superhelppo.


Pastainnostuksen jatkuessa sai perhe seuraavana päivänä tagliatellea ja italialaista lihapullatomaattikastiketta. Tytär tuli apuun tuossa nauhapastan teossa, kun kaksi kättä on siinä hommassa auttamattomasti liian vähän. Tomaattikastike hautui ja makuuntui liedellä reilun tunnin, kunnes lisäsin mukaan jo valmiit lihapullat. Pastan keitin taas runsaassa suolavedessä. Päälle kastiketta, runsaasti parmesanraastetta ja basilikaa. Melkein vei kielen mennessään. ;)


Jälkkäriksi tyttäreni väänsi superhelpot lehtitaikinatuulihatut. Valmiista lehtitaikinasta otettiin muotilla ympyrän muotoisia pallukoita, jotka uunissa paistuessaan pullahtivat palloiksi. Valmiit pallot halkaistiin osin ja sisälle laitettiin nokare vadelmahilloa ja vaahdotettua kermaa. Pinnalle hieman tomusokeria. Helppoa ja hyvää ja sopiva päätös maistuvalle illalliselle.


Ensi kerralla täytynee varmaankin keksiä joku muu postauksen aihe kuin ruoka. :) Maistuvaa ja herkullista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti