tiistai 7. helmikuuta 2012

minilomailua Prahassa

Perjantaina auton nokkaa kääntyi kohti kaunista Prahaa. Olimme aloittamassa viikonlopun mittaisen miniloman Tsekissä. Varsinainen reissun innoittaja oli tyttöjen koripalloturnaus. Tytöt olivatkin lähteneet matkaan koulun koripallojoukkueen mukana bussilla jo varhain aamusella. Me pääsimme perille juuri parahiksi näkemään ensimmäisen pelin. Kyseessä oli koripalloturnaus, johon tällä kertaa osallistui Prahan, Berliinin ja Wroclawin kansainväliset koulut. Pelaajat yöpyivät järjestävän joukkuen pelaajien perheissä ja saivat myös näin kivan tilaisuuden tutustua toisen maan ja kaupungin kansainvälisen koulun toimintaan ja myös yhteen perheeseen. Wroclawin voitettua pelin oppilaat lähtivät host familynsä matkaan ja me suuntasimme Esan kanssa hotelliin. Hotelli oli todella loistokas ja hyvällä sijainnilla. Unitas hotelli siis saa suosituksemme (vink, vink). Erityismainintana ihan mahtava aamupala. 

Hotelliinkirjautumisen jälkeen suuntasimme Vanhankaupungin aukiolle. Ilma tosin oli hieman liian "rapsakka", kylmän tuulen vielä kylmentävän sitä entisestään, joten nautimme terassilla kaasulämmittimien alla maistuvaiset rommikaakaot. Pienen kävelyn jälkeen poikkesimme pikkuiseen ja tunnelmalliseen Intialaiseen ravintolaan illalliselle. 

Vanhankaupungin aukio komeassa iltavalaistuksessa. Tytöillä oli turnauksessa neljä peliä ja niistä tuli riemastuttavasti neljä voittoa. Saimme tietysti olla erityisen ylpeitä joukkueen tähtipelaajasta Unnasta ja kakkosvalkusta Oonasta. Muu joukkueet enemmänkin ihmettelivät, että miten tällaisesta pienestä koulusta, jonka joukkueessa pelasi käytännössä kaikki middle schoolin oppilaat, oli tullut näin hyvä joukkue. Go WIS Wolves. Maaliskuussa on muuten seuraava turnaus Bratislavassa ja sinnekin olisi tarkoitus matkata tyttöjä kannustamaan.

Voittotuuletus :)
Joukkueen lähdettyä lauantaina illansuussa kotimatkalle, jäimme vielä perheellä yhdeksi yöksi hotelliin. Tytöt tuntien toiveena oli shoppailu ja löysimmenkin jotain kotiintuotavaa. Oli muutenkin mukava viettää yhteistä aikaa koko perheellä ja nauttia pienestä irtiotosta. Päätimme tulla Prahaan vielä uudemman kerran viikonlopun viettoon. Siellä riittää nähtävää.

1 kommentti:

  1. Kaunista, kaunista! Pitäisi meidän myös käydä kulttuurireissulla Prahassa. Oikein hävettää ettei olla saatu aikaisiksi. Täältä noin 5 tunnin reissu. Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista