lauantai 9. kesäkuuta 2012

euro 2012

Eilen perjantaina alkoivat jalkapallon em-kisat ja myös tämä meidän kaupunkimme, Wroclaw toimii isäntänä alkulohkon peleille. Kaupunki muuttui hetkessä melkoiseksi puna-valkoiseksi hornankattilaksi, kun Puolan kannattajat lähtivät liikkeelle. Pitihän meidän nähdä ihan omin silmin kisahuuman keskus, Rynek, joka oli valjastettu yhdeksi suureksi fanialueeksi. Pienen (eikä ihan pienenkään) työn jälkeen Esa saikin varattua meille aikuisille pöydän ravintola Pod Gryfamista. 

Auton jätimme suosiolla hieman syrjempään ja saimme huomata, että kaupunki tosiaan "kiehui". Kaikki tuntuivat kuitenkin olevan hyvällä fiiliksellä ja jakapallohuligaaneista ei näkynyt jälkeäkään. Jopa poliisit näyttivät avoimesti nauttivan tästä työtehtävästään. Olivat ripustaneen Puola-kaulahuivin poliisiauton koristukseksi. :)


Kaupungin uudelle stadionille mahtuu 42 000 katsojaa ja kuuleman mukaan kisajärjestäjät odottavat kaupungin keskustaan joka päivä 30 000 ihmistä. Ensimmäisenä pelipäivänä tuo määrä varmaankin toteutui jollei jopa ylittynyt. Tunnelma oli huumaava, meteli valtaisa ja Rynek kiehui. Kaikki katsojat eivät mahtuneet viralisille alueille, mutta keinot nähdä peli screeniltä olivat moninaiset. Rynekille oli muuten viritetty kolme jättiscreeniä.Polska, Polska...
Pääsimme lopulta tungoksen läpi ravintolalle ja hetken jo pelkäsimme, että joutuisimme syömään ulkona terassilla. Melu oli nimittäin niin huumaava, että siinä ei kuullut edes omia ajatuksiaan. Onneksi tarjoilija johdatti meidät ravintolan uumeniin, johon meteli ei kuulunut lainkaan. Tosin viereisessä huoneessa peli tuli myös screeniltä, joten pysyimme ajan tasalla.


Ruoka ja seura oli mitä parhain ja nautimmekin pitkän kaavan mukaan. Jälkkärit olivat herkullisia ja varsinkin Jari taisi myös hieman yllättyä tarjoilijan kannettua suklaakakun hänen eteensä. Kakkupala oli melkoisen kokoinen ja tuhdilla suklaalla kuorrutettu.


Yksi jättiscreeneistä. 
 Pitihän meidän ajaa ruokailun jälkeen stadionin kautta. Siellä oli käynnissä Venäjän ja Tsekin välinen matsi. Stadion oli hienon näköinen iltavalaistuksessaan, vaikka liikkuvasta autosta kuvaaminen olikin hieman haastavaa.


2 kommenttia:

  1. Varmaan ihana tunnelma teidän kaupungissa. Kiva kun saatte olla hengessä mukana! Mukavaa viikonloppua ystävien kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia! Tunnelma tosiaan on mahtava ja kiva, että vieraatkin pääsevät sitä hieman haistelemaan. Harmillista vaan, että mies ei onnistunut millään saamaan lippuja tuonne stadionille. Olisi ollut jalkapallohullulle melko mukava päästä katsomaan peliä ihan livenä.

      Poista