perjantai 29. kesäkuuta 2012

lämmintä kuin saunassa

Tänään oli hyvä päivä. Se täytyy todeta näin ihan heti tähän alkuun. Parin narinapäivän jälkeen päätin karistaa kaiken negatiivisen karman päältäni, jotta saisin tilaa kaikelle hyvälle ja positiivisuudelle. Niinhän siinä kävikin. Päivä alkoi ihan toisenlaisella moodilla ja heti aamusta aurinkokin paistoi täysin kirkkaalta taivaalta.

Tapasimme tyttöjen kanssa kaupunkiin hiljattain muuttaneen uuden suomalaisäidin ja hänen suloisen tyttärensä ja vietimme todella mukavan päivän yhdessä. Oli jotenkin virkistävää kohdata uusi tuttavuus ja uskon, että tulemme jatkossakin viettämään aikaa yhdessä. On myös hienoa, kun saa tuntea olevansa edes hieman avuksi uudelle expatperheelle. Hyvässä muistissa on nimittäin vielä tuo oma expatelämän alku, kun kaikki oli uutta ja ihmeellistä ja välillä vaikeaakin. Silloin tuntui mukavalta, kun sai apua muilta samassa tilanteessa olleilta. Moni asia helpottui, kun sai neuvoja ja vinkkejä, eikä ihan kaikkea tarvinnut käydä läpi sen kuuluisan yrityksen ja erehdyksen kautta. Ihan simppelit käytännön neuvot ovat kullanarvoisia varsinkin maassa, jossa kieli on jotain muuta kuin englanti tai joku muu tuttu kieli. Muistan, että varsinkin alussa puola-suomi-sanakirja oli aarteeni ja usein pelastajanikin. Kannan sitä muuten edelleen satunnaisesti mukanani yllättäviä tilanteita varten.

Tänään lopultakin alkoi loma virallisesti jo 3/4:lle perhettämme. Vanhimmainenkin pukeutui juhlallisesti aamulla mustavalkeaan, niin kuin täällä Puolassa on tapana tehdä aina ensimmäisenä ja viimeisenä koulupäivänä, sekä juhlatilaisuuksissa.  Hän kävi koululla virallisluontoisissa päättäjäisjuhlissa, sai hyvän todistuksen ja on nyt onnellinen, vapaa lomalainen. Tai ei ihan niin vapaa, kun muisti kertoa,  että mitä kaikkia koulutöitä hänen pitää kesälomansa aikanakin tehdä. Extended essey, tuo IB Diploma Programmeen kuuluvaa laaja tutkimustyö ei taida jättää lastani rauhaan kesälläkään. Oona aikoo siis aloittaa kesälomansa ja tutkimustyönsä lukemalla Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan englanniksi. Ei mitään ihan kevyttä kesälukemista, mutta taitaa hänellä muutama kevyempi enkunkielinen pokkarikin onneksi hyllyssä odottaa lukijaansa.

Esalla on vielä kaksi työpäivää ja sitten hänkin jää enemmän kuin ansaitulle kesälomalle. Vuosi on ollut työsarallakin monella tapaa raskas, mutta varmasti antoisa. Heti loman alussa suuntaamme auton nokan kohti Suomea. Esa ei olekaan käynyt siellä sitten viime syksyn. Me muut olemme tehneet pari kiireistä pikavisiittiä, mutta tätä reissua kaikki odottavat todella kovasti. Luulen, että yksi odotetuimmista asioista on sauna (ainakin, jos mieheltäni kysyy). Tänään täällä oli kyllä lämmintä lähes kuin saunassa. Mittari paukkui +34 (varjossa) ja auringossa oleillessa tuntui, että vain vihta puuttui. Tätä ajatellessani voin jo melkein tuntea nenässäni tuon ihanan tuoreen vihdan tuoksun. Lähetänkin nyt ihan tässä ja heti telepaattisesti viestin isälleni, että onhan vihdat tehtynä? Olemme pian tulossa!


1 kommentti:

  1. Hyvä, että tunnelmat parani ja loma häämöttää. Oikein hyvää viikonloppua teidän koko porukalla!

    VastaaPoista