maanantai 7. toukokuuta 2012

10 Good Mood Things

Ystäväni Jonna, Jonnanajoutavaa - blogista heitti minulle mukavan haasteen kirjata tähän 10 asiaa, jotka saavat hyvälle mielelle. Ja haastehan otetaan ilolla vastaan!

Tässä nyt sitten tulee tämän päivän listani. Asiat eivät ole mitenkään tärkeysjärjestyksessä, vaan olen kirjannut ne tähän miten ne mieleeni ovat putkahtaneet. Päiväthän voivat myös vaikuttaa siihen, että miltä kulloinkin tuntuu ja tänään, tässä ja nyt tuntuu tältä:

1. Perhe
* perhe ja koti on turvasatama. On tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi. Olen kiitollinen ihanista lapsistani ja ilolla seuraan, kasvatan ja ohjaan heitä vielä, kun voin. Tulee kuitenkin aika, jolloin pitää päästää irti. Perheeseen kuuluu myös lähisukulaiset, jotka myös kuuluvat läheisesti elämäämme. Ilman heitä ei olisi meitä.


2. Ystävät
* Ystävien merkitystä ei koskaan tule liikaa korostettua. On rikkautta, että elämä on kuljettanut rinnalleni monta hyvää ystävää, joiden kanssa elämän mutkamäkiä yhdessä kuljetaan. Ystävien merkitys korostuu myöskin silloin, kun ollaan kaukana kotimaasta. Ystäviä on ikävä.

3. Musiikki
* Näin musiikkiterapeuttina musiikki on minulle tietysti erityisen merkityksellinen asia. Musiikki kuuluu jokaiseen päivään. Musiikki on minulle inspiroija, mielialan nostattaja, rentoutumiskeino, ajatusten selventäjä, parantaja...ja kaikkea muuta. Myös hiljaisuus on musiikkia. Niin ja kaipaan tosi paljon laulamista lauluyhtye Duuriksessa.

4. Matkustelu
* Matkustushulluna perheenä olemme aina valmiina ja pienelläkin varotusajalla lähtemään, näkemään ja kokemaan uusia paikkoja. Onneksi maailma on täynnä mielenkiintoisia, toinen toistaankin kauniimpia ja näkemisen arvoisia paikkoja.

5. Kauneus ympärillämme
* Pidän kaikesta kauniista ja tykään erityisesen paljon sisustusasioista, mitä kaikkea se sitten pitääkään sisällään. Nyt expattina ollessa tulee kotona vietettyä enemmän aikaa, kuin normaalisti. Ihan oikea kotihan on Suomessa, mutta on tärkeää tehdä tämänhetkisestä kodista sellainen jossa koko perhe viihtyy. Olen myös melkoinen kynttilähullu. Tuo "kauneus ympärillä" sisältää myös luonnon kauneuden, jota ei vaan kyllästy ihailemaan.

6. Urheilu
* Meidän perhe on innostunut urheiluun. Kukin tekee itselleen tärkeitä asioita, mutta kaikki olemme myös intohimoisia penkkiurheilijoita. Laji kuin laji käy. Nyt tietysti seurataan lätkää ja kannustetaan Suomea.

7. Kirjat ja leffat
* Mikä onkaan parempi keino "paeta todellisuutta" ja laajentaa maailmankuvaa, kuin ottaa kirja kainaloon ja käpertyä sohvan nurkkaan pehmoisen filtin alle tai katsoa hyvä elokuva.

8. Työ
* No, listasin tähän myös työn, jota on välillä kovastikin ikävä. On ikävä ihan sitä työtä itseänsä, sen tuomia rutiineja ja tietysti tärkeää työyhteisöä. Ikävä ei ole niinkään työn mukanaan tuomaa stressiä ja kiirettä. Useinmiten työ saa minut hyvälle tuulelle ja sen tuomat haasteet ovat tervetulleita. Osaan myös nauttia tästä "työttömästä" ajasta, vaikkakin koko ajan kannan siitä hieman huonoa omaatuntoa ja mietin, että ainakin pitäisi alkaa opiskelemaan jotain.

9. Tulevaisuus
* Olen tietyllä tapaa tulevaisuushakuinen ihminen. Tiedän kyllä, että on tärkeää elää juuri tässä hetkessä, mutta tulevaa on aina mukava odottaa. Tulevaisuus ajoittuu erilaisiin sykleihin, jotka määrittävät elämää. Pidän siitä, että aina on jotain mitä odottaa...on se sitten ystäväperheen vierailu, loma, kulttuuririento, viikonloppupirskeet, keskiviikon zumba...

10. Puuhastelu
* Ajoittain saan innostumisen puuskan keittiössä ja tykkään kokeilla uusia reseptejä tai muuten vaan sukeltaa kokkauksen maailmaan. Toinen, tällä hetkellä mukavasti innostava puuhastelu on korttien teko. Olen ihan pikkaisen hurahtanut korttiaskarteluihin ja huomaan välillä unissanikin miettiväni uusia ideoita. Välillä iskee myös käsityökärpänen ja innostun esim. virkkauksesta. Tällä saralla olen toivottoman huono, mutta yrittänyttä ei laiteta. Puutarhassa puuhastelu on myös mieluisaa, ainakin aika ajoin. Yleensä innostun kovasti keväällä ja syksyllä alan jo odottamaan lumen tuloa, joka antaisi armahduksen.

Tulipas kaihomielinen olo, kun näitä hyvän mielen asioita mietin. Ajatuksiin tulivat ystävät ja läheiset, sekä myös pieni suomi-ikävä. Onneksi kesä koittaa pian ja pääsemme kotimaahan lomailemaan. Paljon terveisiä tämän blogikirjoituksen myötä kaikille läheisille, ystäville, tutuille ja työtovereille!

En nyt nimeä ketään erityisesti tähän haasteeseen, vaan kuka tahansa voi sen tästä napata. Suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti