perjantai 18. toukokuuta 2012

puolalook

Olen varmaan ennenkin kertonut kampaajalla käynneistäni täällä. No, nyt oli taasen aika siistiytyä, kun juurikasvu oli jo kerta kaikkiaan häiritsevää. Varasin ajan Beatalle, joka pitää kampaamoa tässä ihan meidän lähellä. Juttu on niin, että mielelläni pitäisin hiukset sen mittaisina, että saisin ne tarvittaessa kiinni. Ihan senkin tähden, että esim. salilla käydessä vapaana roikkuvat hiukset jotenkin häiritsevät minua ja joudun sukimaan niitä silmiltä ja kasvoilta pois.

No, tässä kevättalvellahan Beata sai tahtonsa läpi ja leikkasi hiuksiini mallin, joka on takaa lyhyempi kuin sivuilta. Tulivatpahan hiukset kerralla hyväkuntoisen näköisiksi, mutta samalla melko lyhyiksi. Harmittelin tätä sitten kyllä hieman leikkauksen jälkeen ja päätin, että haluan ne kasvattaa kuitenkin sen mittaisiksi, että saan ne tarvittaessa kiinni. Meillähän ei kampaajani kanssa ole siis lainkaan yhteistä kieltä, kun hän ei osaa sanaakaan englantia ja minun puolankielentaitoni on hyvin rajallinen. Onneksi osaan edes jotenkuten selvittää asiani. Sen verran olen opiskellut tarvittavia puolankielisiä sanoja. Hän ei tosin useinkaan selitystäni meinaa ymmärtää, kun sanoista puuttuu tarvittavat etumerkit ja päätteet.  Huvittavaa on kuitenkin se, että usein keskustelemme toisillemme ihan vaan niin, että hän puhuu puolaa  ja minä juttelen hänelle englanniksi. Sivullisesta varmasti kuulostaa jokseenkin omituiselta.

Tänään oli siis taas kutrienhoidon aika. Aloitimme värjäyksellä, kuten aina ja kun sitten tuli leikkauksen vuoro, niin näytin Beatalle, että aivan vaan pikkiriikkisesti saa latvoista leikata. Hän hieman pyöriteli päätään ja silmiään ja ymmärsin hänen selittävän kolleegalleenkin, että olisi paljon parempi leikata reilusti enemmän. Nyt en antanut periksi, vaikka kiltti olenkin.

Huomasin kuitenkin, että jälleen kerran kampaajani oli leikannut hieman toivottua enemmän, mutta lopputulos oli ihan ok. Olen kiinittänyt siinä kampaamossa ympärilleni katsellessani huomiota siihen, että hyvin monella kampaajani asiakkaalla on tämä samansuuntainen malli - takaa lyhyempi. Itse asiassa tämä on jotenkin myös hyvin puolalainen look, joten kampaajallani on nähtävästi tarve tuupata minua samaan muottiin puolalaisten kanssa. Kääk! En halua puolalaisen näköiseksi! ;) Pitäisiköhän vaihtaa kampaajaa ?

5 kommenttia: