torstai 24. toukokuuta 2012

torstaitohinoita

Ystäväni Jonna laittoi aamusella viestiä, että näyttäisi siltä että pitkään odotettu Wroclawin Sky Tower avaisi tänään vihdoin ovensa kaikille. Eilen ohi ajaessani pistikin silmään, että siellä taidettiin viettää kutsuvierasiltaa, kun ihmisiä parhaat päällä käveli sisään ja vartijat vartioivat ovilla. Tähän tyttöön tulikin vauhtia, kun päätin lähteä katsastamaan näin heti avajaispäivänä tuon kaupungin maamerkin. Korkea torni muuten näkyy meille kotiin saakka ja lentokoneestakin sen voi bongata.

Suunnitteluvaiheessa Sky Tower oli koko puolan korkein rakennus, mutta nyt kuulemma Varsovaan ollaan jo rakentamassa jotain hieman korkeampaa. Eihän pääkaupungin sovi hävitä tällaista kilpailua. Rakennusta on rakennettu useita vuosia ja muistankin, että viimeksi täältä lähtiessämme 2009 tontille kaivettiin jo kuoppaa ja tehtiin rakennuksen perustuksia. Nyt kolme vuotta myöhemmin tuo 212 metrinen ja 51 kerroksinen rakennus alkaa olla valmiina.


Rakennuksen korkeaan osan ympärille oli jollain kumman tekniikalla saatu valtavan kokoinen silkkinauha. Samaa nauhaa oli myös pääoven edustalla rusetin muodossa.


Matalassa osassa rakennusta on kauppakeskus, josta löytyy kauppojen lisäksi myös ravintoloita ja kahviloita moneen makuun. Yläkerroksessa on uusi Fitness Academy-ketjun kuntokeskus, sekä jonkin sortin keilauspaikka. Torniin itseensä on tulossa kuuleman mukaan myös asuntoja. Tarina ei kerro, että onko yleisön mahdollista päästä tuonne aivan huipulle katsomaan maisemia. Toivottavasti?

Pääovien edustalta löytyy myös Salvador Dalin "valuva kello"- taideteos.Kauppakeskusvierailun jälkeen piipahdimme ystäväni kanssa myös muillakin ostoksilla. Perhe saa siis tänäänkin ruokaa: uusia perunoita ja lohta ja jälkkäriksi marjoja ja vanilijakastiketta  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti