maanantai 16. huhtikuuta 2012

kortteja

Lauantaisen Dresdeninreissun askarteluostosten innoittamana sormeni jo syyhysivät tekemään kortteja. Odotin tietoisesti maanantaihin, jolloin sain ihan oman rauhan levittää kaikki materiaalit työhuoneeseen ja tiesin, että voisin keskeytymättä puuhastella. Olin ilokseni löytänyt askarteluliikkeestä lähes kaikkea tarvitsemaani tarviketta ja vielä paljon enemmänkin. Hetken kaikkea silmäiltyäni sainkin muutaman idean, jota sitten lähdin työstämään. Korttien teko on siitä kiitollista puuhaa, että varsinaisesti ei voi tehdä mitään väärin. Itsekään en ole millään korttikurssilla ollut. Olen toki saanut hieman oppia ja neuvoja ystävältäni, joka on todellinen taituri tällä alalla. Jokainen kortti on tietysti uniikki. Ihan lopullista lopputulosta ei oikein pysty etukäteen kuvittelemaan. Sen, mitä siitä tuli, näkee sitten vasta kortin valmistuttua. Usein kortti muokkautuu siinä tehdessä ja toisinaan onnistuu ja toisinaan ei. 

Korteista tuli hyvin erilaisia ja tällä kerralla tein niitä vain tekemisen ilosta ilman, että erityisesti mietin kohdehenkilöitä. Toivottavasti näille kuitenkin joskus tulee käyttöä.


Näistä tuli tällaisia maailmanmatkailuhenkisiä kortteja...

Näihin vintage-henkisiin kortteihin olen jo melko tyytyväinen. Itsehän sitä varsin kriittisesti katselee aikaansaannoksiaan. Minulla on myös jonkinmoinen kynnys laittaa näitä kuvia tänne blogiin. Blogit ovat täynnä toinen toistaan upeampia kortteja. Itse olen tässä harrastuksessa vasta ihan alkutaipaleella. Siedätän tässä näiden julkaisussa siis itseäni. Kaikenlainen kommentointi ja ideat ovat tervetulleita! Tällä hetkellä tuollainen vintage- ja vanhanaikainen tyyli näyttää miellyttävän silmääni eniten.

5 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia nuo vintage kortit, mun lemppari on tuo vasemmalla!

  VastaaPoista
 2. Wau miten hienoja kortteja olet tehnytkään. Sulla on hyvä värisilmä ja olet sommitellut nuo hienosti! Noista matkustusaiheisista Tuli oikein hyvälle mielelle, jokaisessa kiva idea ja nuo IHANAT vintage-kortit kuuluvat sille WOW-factorylle. Upeita kerrassaan ! Kiva, kun kortteilukärpänen puraisi sinuakin ;-)

  VastaaPoista
 3. Ja aivan ihanat nuo perhoset! Onko ne leikattu jollain leikkurilla?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Helena kannustavista sanoistasi! Olen siis vielä näissä korttiasioissa ihan noviisi, mut koko ajan sitä oppii lisää. Tuo isompi perhonen on leimasimella tehty ja nuo pienemmät on leikattu leikkurilla. Blogia kun selaa kauemmaksi, niin sieltä löytyy mun ihan ekat kortit. Eivät oo häävejä, mut tykkään tosi paljon niitä tehdä. Paljon on toki vielä opittavaa ;)

  VastaaPoista
 5. Iiks,nämä on ihania! Olet kylläl ollut nyt toooosi ahkerana korttirintamalla(kin) - mulla niitä ei meinaa taas syntyä,kun pläräilen vaan toisten taideteoksia eri blogeista :) Ehkä sinne joku ajatus jää hautomaan sitä inspishetkeä varten! Kortteilu on kyllä ihanaa,tyylit ja tekniikat vaihtuvat aikojen saatossa ja aina voi oppia (heh,ja ostaa..;) uusia juttuja. Mun pitää kyllä tulla joskus kun sulle sopii leimailemaan teille,kaikkia ihanuuksia löytyy sinulta!

  VastaaPoista