perjantai 27. huhtikuuta 2012

kesähellettä

Ei parane valittaa kuumuudesta, kun siellä kotisuomessa ei ole vielä helteistä tietoakaan, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että lämmitä piisaa. Tällä hetkellä mittari näyttää +32 varjon puolella ja aurinko porottaa melko kuumasti. Sisällä talossa on siis paljon viileämpi ja kauppareissulta tultua olikin mukava päästä varjoon ja viileään. Nähtäväksi jää, että kuinka nopeasti talomme lämpenee myös sisältä ja  silloin tulee varmasti suomenkodissa olevaa ilmalämpöpumppuamme ikävä. Varmaankin talo pysyisi pidempään viileänä, jos pitäisimme verhot kiinni, mutta jotenkin se ei vaan sovi minulle. Aamulla ensimmäiseksi avaan kaikki verhot ja annan valon tulla ja näkyä. Saan valosta ja eritoten auringosta aina ylimääräistä energiaa. 

Ensi viikko onkin sitten lapsilla lomaa koulusta. Molemmat ovat kyllä loman tarpeessa, sen verran tiivistä tuo koulunkäynti on kuluneilla viikkoilla ollut. Vappukin osuu sopivasti ensi viikolle, joten juhlaa riittää. Saimme vappujuhlakutsun suomalaiselle ystäväperheellemme ja onkin mukavaa juhlistaa tuota juhlaa yhdessä suomalaisten kesken, sitä kun ei täällä Puolassa nykyään enää juhlita. Viuluopeni Beata kertoi, että ennen tuolloin 1.5 juhlittiin "työläisten" päivää (niinkuin Suomessakin), mutta nykyään on juhliminen jäänyt, vaikkakin päivä on edelleen pyhäpäivä. Mitään ihmeellistä ei silloin kuulemma tapahdu, paitsi että kaikki käyvät tietty kirkossa. 3.5 on myöskin täällä Puolassa vapaapäivä. Päivä kulkee nimellä perustuslain päivä. Ensimmäinen Puolan perustuslaki kirjoitettiin 1791, muuten ensimmäisenä Euroopassa ja toisena koko maailmassa. 

Vappujuhlien jälkeen Unna suuntaa koripalloturnaukseen ja koska Esa lähtee työreissulle Barselonaan ja lentää sinne Berliinin kautta, joutuu hän ensin ajamaan Berliiniin. Hyppäämme Oonan kanssa kyytiin ja vietämme kahdestaan äiti-tytäraikaa Berliinissä Esan työreissun ajan. Olemme kaksi yötä keskustan spa-hotellissa ja aiomme nauttia olostamme. 

Aloitin itseni hemmottelun jo ennen Berliiniä ja kävin kynsihoitolassa. Otin oman kynnen päälle geelauksen ja ranskalaisen manikyyrin. Tässä kohtaa jouduin jättämään kynnet aika lyhyiksi, että voin  soittaa viulua. Kesällä saavat sitten kasvaa hieman pidemmiksi. Tiedän tämän kynsitouhun olevan todella turhamaista, mutta näin hauraat ja lohkeilevat kynteni pysyvät hyvinä ja siisteinä kaiken aikaa. Ja naisillahan varsinkin, on oikeus olla joskus myös vähän turhamaisia.  

Kynsihoitola oli sama, jossa kävin silloinkin kun viimeksi täällä asuimme. Marssin vaan sisälle ja omistaja Ewelinalla kesti hetken tajuta ja ymmärtää kuka olen. Viimeksi olin vielä kaiken lisäksi blondi, joten olin tietysti erinäköinen kuin kolme vuotta sitten, kun olemme viimeksi tavanneet. Ewelina oli iloisesti yllättynyt ja sovimmekin heti ensimmäisen käyntiajan. Ensimmäisellä kerralla riitti juteltavaa, kun "päivitimme" tapahtumat. Pitää tähän nyt laittaa myös se hinta, jonka tämä itseensätörsäys maksoi. Hinta oli 115 zlotya, eli noin 27 euroa. Aika halpaa, sanoisinko :).


Valkoinen ranskalainen ja "timantteja" muutamassa kynnessä :)

Näin viikonlopun alkajaisiksi meillä onkin sitten "pähkinä purtavaksi", kun joudumme miettimään Unnan tulevaa kouluvuotta. Kerron siitä sitten lisää, kun päätös on tehty. 

Mukavaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Onpa kauniit kädet! Kynsillä just sopiva pituus, pidemmät näyttävät halvalta. Täälläkin on vihdoinkin hellettä!

    VastaaPoista