perjantai 20. huhtikuuta 2012

kesä se tulla tupsahti


Nyt se kesä sitten tuli. Ihana aurinkoinen ja lämmin perjantai otettiinkin ilolla vastaan. Asteita on +21 varjossa ja ulkona siis tarkenee. 

Treffasin muutamaa suomalaisnaista lounaan merkeissä ja se olikin ensimmäinen terassilla nautittu lounas tänä keväänä. Hullunkurista kyllä on se, että liikenteessä olevien ihmisten vaatetusten kirjo oli mitä moninainen. Joku kulki villakangastakissa ja pipossa, joku toinen taas shortseissa ja topissa. Kaupungilla on hauskaa katsella ihmisiä ja miettiä, että mikähän kunkin kulkijan määränpää lieneekään? Muistin tällä kertaa ottaa myös kameran matkaani ja tässä muutama kaupunkikuva.


Terassit pullistelivat ihmisiä, vaikka oli vasta lounasaika. Luulen, että illallakin jokunen perjantain-viettäjä löytää tiensä jollekin Rynekin lukuisista terasseista. Tätä terassia oli jo koristettu orvokein ja pyörän omistaja taisi piipahtaa kupilla kuumaa kahvia...


... tai sitten jäätelöllä. Tässä pieni mainos: Grycan on erittäin hyvää puolalaista jäätelöä. Suosittelen, nam :) Wyborne smaki = herkullinen maku


Kotipihan kirsikkapuut ovat viittä vaille täydessä loistossaan. Ja maastakin "pukkaa" jo kaikenlaista kasvia. Ruoho alkaa olla jo leikkaamista vaille. Mielenkiintoista on tämä kevätaika, kun ensimmäistä kertaa olemme näkemässä mitä kaikkea kotipuutarhasta löytyykään. Tulimmehan tänne viime syyskuun alussa, joten kevät on täynnä yllätystä.


Meitä ennen tässä talossa asui eräs brittiperhe ja heitä ennen korealaisperhe. Korealaisäiti käy sattumoisin samassa viuluorkesterissa kanssani ja kerran hän kysyikin minulta: "joko tulppaanit ovat kukassa"? Hän on kuulemma täällä asuessaan istuttanut nämä tulppaanisipulit. Vielä ne kukkivat kauniisti, mutta kukinto taitaa olla jo loppumetreillä.

Mukavaa viikonloppua kaikille!


3 kommenttia:

 1. Ei ole totta! Täällä on niin karmea ilma, sataa ja on kylmä! Kevät on ihan jossakin kaukana! Ihanan näköistä! Nauti, nauti!

  VastaaPoista
 2. Grycanin jätski on maailman parasta! Tykkään todella paljon eritoten tuosta polkupyörät ja orvokit - kuvasta!

  VastaaPoista
 3. Aivan mieletön toi kirsikkapuu!
  -Tiina-

  VastaaPoista