torstai 4. huhtikuuta 2013

astu laivaan

Seuraavana aamuna varsinainen unelmamme oli viimein toteutumassa, kun löysimme tiemme, Brilliance of the Seas-laivalle. Tässä kuva lähtöpäivän aamuna kaukaa toiselta rannalta zoomattuna. Tuo etummainen on meidän paattimme.


Käytännön asiat sujuivat heti alusta alkaen hyvin ja jouhevasti. Jätimme matkatavaramme laivan ulkopuolelle, josta ne kuljetettaisiin muutaman tunnin kuluessa hyttimme edustalle. Pääsimme astumaan laivaan jo muutamaa tuntia odotettua aiemmin. Niin meillä olikin hyvää aikaa tutustua tulevaan "kelluvaan kotiimme" ennen varsinaisen ihmisvirran saapumista. 


Minigolfia saattoi myös laivalla harrastaa. 

Kuten myös seinäkiipeilyä,  joka tosin jäi tällä kertaa kokeilematta. 

Koripallokenttäkin löytyi ja miehet siellä kävivätkin hikoilemassa.Uima-allasalue tuli meille hyvinkin tutuksi risteilyn aikana. Aurinkotuoleja oli paljon ja aina jostain sopivasta paikasta löytyi vapaata. 

Sitten kurkistetaan sisätiloihin, jotka olivat hulppean hienot. Laiva on jo melko vanha, mutta joko sitä on remontoitu matkan varrella tai sitten siitä on vaan pidetty hyvää huolta, sen verran hyvässä kunnossa se oli. 

Windjammer-niminen ravintola oli suosikkipaikkamme lounastaessamme. Niin, laivallahan toimi All Inclusive-systeemi, eli ruoat kuuluivat hintaan ja valita saattoi useasta eri ravintolasta. Jos halusi mennä illastamaan A la Carte-ravintolaan, niin siitä maksettiin nimellinen "kattausmaksu". Muuten laivalla ei käteistä käytetty (paitsi casinolla), vaan jos halusi ostaa jotain "pakettiin kuulumatonta", niin avaimena ja henkilötunnistimena toimiva kortti toimi myös maksukorttina. Maksut kuitattiin ns. luottokortilta, jonka saldoa saattoi kätevästi seurata oman hytin televisioruudulta. Näppäärää sanoisin. Normaalisti illastimme meille varatussa pöydässä, Minstrel Diningroom-ravintolassa. Minstrelissä meille tarjoilivat samat mukavat tarjoilijat koko viikon ja ruoan (alkupalat, pääruoka ja jälkiruoka) sai valita listan useasta vaihtoehdosta. Lista vaihtui joka ilta, joten halutessaan saattoi syödä koko viikon niin, että ei valitse kahta kertaa samaa annosta. Ruoka siis tarjoiltiin suoraan pöytään, joten pitkän illan jälkeen pöydästä noustessa saattoi yllättyä siiä, kuinka vatsa täynnä ravintolasta poistuttiin. Ja, meille kävi useasti näin. Teen varmaankin erillisen ruokapostauksen, mutta nyt jo voin paljastaa että ruoka oli kerrassaan erinomaista. Sitä ei voi samana päivänä verratakaan mihinkään ruotsinlaivameininkiin, vaan ennemminkin laadukkaaseen A la Carte-ravintolaan.


Windjammer Cafe oli siis valtais buffetravintola. Siellä söimme aamupalan ja yleensä myös lounaan. Hienot jääveistokset ja hedelmätaiteet vastaanottivat meidät saapuessamme aterioimaan. Buffetpöydistä löytyi kaikkea mitä toivoa saattoi. Sieltä löytyi kalaa, lihaa ja kasviksia monessa muodossa, hampurilaisia, pizzaa, eksoottista, mausteista, kevyttä, raskasta...puhumattakaan jälkiruokapöytien monimuotoisuudesta. No, tälle lomalle ei tultu laskemaan kaloreita. Sen ehtii tehdä taas loman jälkeen.  Tässä näkymiä Minstrel Dining Roomin- ravintolaan. Alemmassa kuvassa tuo vasemmalla keskellä oleva pöytä oli meidän "omamme"
Laivalla sijaitsi myös hienonhieno teatteri, Pacifica Theatre. Siellä oli joka ilta useita näytöksiä. Kävimme yleensä katsomassa klo 19 näytöksen, koska ajankohta oli sopiva ennen illallista. Esityksiä ei voi kyllin hehkuttaa. Näimme ja kuulimme taikuutta, akrobatiaa, tanssia, laulua, musikaalisävelmiä, soittoa yms. Kaikki erittäin laadukkaita. 


Ruokahehkutuksen jälkeen lienee syytä kertoa, että laivalla oli myös kuntosali, jossa tuli muutaman kerran vierailtua. Siellä käytyämme oli edes hieman parempi mieli, kun hetken päästä kuitenkin menimme taas ruokailemaan. 

Kun lopulta pääsimme hyttiimme, minua odotti siellä yllätys. Mieheni oli järjestänyt hyttiin Anniversary-paketin, joka sisälsi hieman luxusta. Lähtöshampanja ja ihanat cupcaket vauhdittivat laivan lähtöä. Pakettiin kuului myös kaksi kylpytakkia, jotka saisi omakseen, valokuvaajan ottama juhlakuva kehyksissä, kaksi formal eveningin eli iltapukuillallisen herkkualkupalalautasta, jotka tarjoiltaisiin hyttiin. Niin ja hytissä oli myös kaunis kukkakimppu. Kiitos Rakas! <3 Voiko häämatkaristeilylle parempaa aloitusta toivoa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti