perjantai 5. huhtikuuta 2013

Tortola, BVI

Yön seilattuamme olimme saapuneet ensimmäiselle saarelle. Saari oli Brittish Virgin Islandsin Tortola.
Muistan lukeneeni etukäteen jostain, että Tortola on yksi Länsi-Intian parhaista matkakohteista ja että saarella olisi paljon annettavaa sinne saapuville matkaajille. Harmillisesti saavuimme rantaan sunnuntaiaamuna, joka taisi verottaa hieman näkemystämme. Kaukaa katsottuna saari näytti lumoavan kauniilta, mutta kun kahdeksan jälkeen kömmimme laivasta ulos ja lähdimme tutkimaan ympäristöämme kävellen, niin saimme todeta tuon pienen satamakaupungin olevan lähdestulkoon autio ja tyhjä. Kaikki kaupat olivat kiinni ja muutenkin ympäristö näytti hieman resuiselta. Ensimmäiseksi huomiomme taisi kiinnittyä kanoihin ja kukkoihin, joita tepasteli lähes jokaisessa pihapiirissä ja osittain ihan kaduillakin. Toiseksi huomio kiinnittyi lukuisiin kirkkoihin ja tuumasimmekin, että ehkä ihmiset ovat siihen aikaan sunnuntaiaamuna kirkossa.Pienen kävelyretken tehtyämme palasimme rannan tuntumassa oleville hauskoille värikkäille "liitereille", jotka olivat lopultakin avanneet ovensa. Liiterit olivat selkeästi turisteille suunnattuja pikkukauppoja, josta löytyi jos jonkinmoista hellehattua, magneettia ja postikorttia. Ostimme juurikin ne hatut, magneetit ja kortit ja käppäilimme takaisin laivaan lounastamaan ja valmistautumaan iltapäivän snorklausretkeä varten.


Lounaan jälkeen sulattelimme syömisiämme hetken laivan allasalueella, jonka jälkeen riensimme takaisin maihin ja lähdimme parinkymmenen retkeläisen porukalla pienellä veneellä kohti kirkkaita snorklausvesiä. Kapteenimme Neil ajoi venettään n. 30 minuutin matkan satamasta Norman Island- nimiseen paikkaan, joka oli kuuluisa merirosvojen tukikohta 1500-luvulla.
Snorklasimme kahdessa eri paikassa. Ensimmäisen paikan erikoisuus oli luolat, joihin saattoi sukeltaa sisälle. Siellä olikin kaloja aivan valtavasti. Erään luolan edustalla oli jättimäinen pikkukalaparvi.


Merisiilejä näimme myös paljon ja tässä eräs mustapiikkisiili, jonka saimme kuvattua vedenalaiskamerallamme.


Kuvista näkee hyvin, että miten kirkkaat vedet ovat. Välistä tuntui, kuin olisi uinut akvaariossa. 

Hyvin mullakin pyyhkii. 


No, hei onhan tää meidän honeymoon <3

Jonkin aikaa snorklattuamme, kipusimme takaisin paattiin ja veneilimme pienen matkan toiseen paikkaan, jossa jatkoimme snorklausta. Siellä saattoi myös uida rantaan ja nauttia ja huilata hetken ihanan pehmeällä valkoisella hietikolla. Toisen reissun erikoisuus oli, että Masa huomasi meren pohjassa köllöttelevän valtavan meritähden. Pitihän siitä saada kuva.
Pienenä sivuhuomautuksena voisin tässä mainita, että olimme risteilyaluksellamme ainoat suomalaiset ja myöskään millään saarella emme maanmiehiimme törmänneet. Erikoista siis olikin, kun seilasimme toiselle snorklauspaikalle ja katselimme rannan läheisyydessä ankkurissa olevia veneitä, niin yhden veneen perästä todistettavasti löytyi Suomenlippu. Joku oli nähtävästi siis lähtenyt vähän pidemmälle reissulle.


Snorklausretken jälkeen palasimme takaisin laivaamme ja aloimmekin valmistautumaan ensimmäiselle formal-illalliselle. Jokainen ilta omasi pukukoodin, jonka mukaan vieraiden toivottiin pukeutuvan illallisille. Meidän risteilyllämme tuli olemaan kaksi iltapukuiltaa ja muut illat kulkivat koodilla casual.  Iltapukuillat pystyi tietysti välttämäänkin, vaikka tilaamalla illallisen ihan vaan omaan hyttiin tai menemällä johonkin epävirallisempaan paikkaan syömään. Me olimme tietysti juonessa mukana ja iltapuvut oli pakattu matkaan mukaan. Mielestämme se oli osa reissua, että parina iltana sai kunnolla laittautua ja jotenkin se antoi myös ylimääräistä tunnetta ja jännitystä iltaan. Tälle ensimmäiselle formal-illalliselle mieheni oli tehnyt yllätyksen varaamalla pöydän meidän neljän seurueelle laivan italialaisesta Portofino-ravintolasta. Saimme todellista erityiskohtelua ystävälliseltä henkilökunnalta ja täytyy kyllä todeta, että ruoka oli taivaallisen hyvää. Ai niin, ennen ruokailua otatimme itsestämme laivan valokuvaajien ottamia kuvia, kun nyt kerrankin olimme pukeutuneet parhaimpiimme. Alla olevat kuvat ovat omia tuotoksiamme, tytöt ja pojat erikseen. Virallinen "honeymoon-kuva" löytyy jo kehyksistä kotoa. 1 kommentti:

  1. Onneksi ehdittiin tyhjentää se pankkitili täällä ennen näitä veroparatiisijuttuja :)

    VastaaPoista