torstai 4. huhtikuuta 2013

San Juan, Puerto Rico

Miamissa vaihdoimme juoksujalkaa toiselle lennolle ja niin American Airlines kuljetti meidät laivan lähtösatamaan, San Juaniin.


Miamin rannat jäivät taakse, kun suuntasimme kohti Puerto Ricoa.
Saavuimme San Juaniin illansuussa, joten pitkän matkan väsyttäminä menimme heti hotelliin ja kallistimme päät tyynyille. Olimme käytännössä matkustaneet 24 tuntia ilman unen rippeitäkään.San Juanissa vietimme hotellissa kaksi yötä laivayhtiön suosituksesta. Onkin hyvä, että risteilylle lähdettäessä on hieman "pelivaraa", kun koskaan ei tiedä seuraavatko matkalaukut kiltisti mukana, vai tuleeko tylsiä yllätyksiä matkaan. Olisikin melkoisen kurjaa lähteä seitsemän yön risteilylle ilman henkilökohtaisia matkatavaroita. Onneksi laukkumme kuitenkin kulkivat mukana ja löysivät määränpäähän kivuttomasti.

Seuraavana aamuna San Juanissa treffasimme Suomesta tulleet matkakumppanimme. Jälleennäkemisen riemua ja tulevan risteilyn odotuksen tuomaa jännitystä oli ilmassa, kun lähdimme yhdessä tutustumaan San Juaniin.Yllätyimme värikkyydestä, joka ympäröi meidät. Talot olivat niin kauniita. Maisemat ja kirkkaana ja lämpöisenä loistava aurinko sulatti meidät lomatunnelmaan välittömästi.
Seikkailimme kapeilla kujilla, tutkailimme kauppojen tarjontaa ja hintoja, pysähdyimme virkistäville drinkille, illastimme mukavassa ravintolassa ja muuten vaan nautimme lämmöstä ja lomatunnelmasta.


Tämä yllä oleva ei suinkaan ollut tuleva risteilyaluksemme, mutta uljas näky sekin. Laiva sijaitsi aivan hotellimme edustalla ja oli kuuleman mukaan Espanjan lahjoittama. Käyttötarkoitus jäi meille hieman epäselväksi.

Esa hotellimme edustalla haettuaan Starbucksista aamukahvit. 
San Juan oli kaikenkaikkiaan hurmaava paikka, jonne voisin matkailla joskus uudelleenkin. Päivässä, parissa ei paljon ehdi näkemään mutta sen verran kuitenkin, että voi todeta paikan mielenkiintoiseksi ja näkemisen arvoiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti