keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

talvesta suoraan kesään ?

Sitäkö tämä nyt tarkoittaa, että varsinainen kevät jää kokonaan väliin? Viime viikolla oli vielä kovin kylmää ja nyt yhtäkkiä täällä onkin kesä. Niin, minun mielestäni kesä on tullut kun aurinkoakaan ei näy paksun pilviverhon takaa ja silti mittari näytti jo aamukahdeksalta +17. Kävin juuri pienellä kierroksella tuolla puutarhassa ja jotenkin tuntui todella lämpimältä, niin tarkistin mittarista iltapäivän lämmön. Mitä! Mittari näytti + 23.6! Huom! Aurinkoa ei siis näy. Kyllä se nyt on kesä ainakin suomalaisen mittapuun mukaan. ;)

Luonto ei näköjään vaan meinaa kaikilta osin oikein pysyä perässä, kun lämpötilanvaihtelut ovat näin suuret. Piti käydä puutarhassa ottamassa hieman valokuvia, jotta voin sitten tulevina vuosina muistella tätä outoa ja omituista kevättä. Puolalaiset itsekin sanovat, että tämä on jotain ainutlaatuista. Koskaan aiemmin ei ole Pääsiäisen aikaan ollut noin kylmä, vaan yleensä silloin on jo lehti puussa ja talvivaatteet nakattu varastoon. Pääsiäisenä lapset käyvät pienten pääsiäiskoriensa kanssa siunauttamassa kirkoissa pääsiäiruokiaan ja aina on kuulemma voinut pukeutua kauniisiin mekkoihin ja juhlatamineisiin. Nyt Pääsiäisenä satoi lunta ja oli todella kylmää. 

Tältä näytti huhtikuun kolmannella viikolla vuonna 2013.


Saihan se naapurin Tina-koirakin minulta odottamansa rapsutukset. Katseli ja seurasi ihmeissään, että mitä oikein puuhailin.


Mielenkiinnolla seuraan kuinka nopeasti puut saavat vihreän asunsa. Tälle päivälle säätiedotus lupasi vain +17 ja huomiselle +23. Kuinkahan lämmintä huomenna oikein onkaan, jos jo tänään oli viisi astetta enemmän kuin luvattiin?

2 kommenttia:

  1. Onpa teilla jo kesaista! Tykkasin lukea noita karibiapostauksia ja niiden perusteella paatin etta mekin viela hamassa tulevaisuudessa tuon reissun teemme. Luulin myös etta ne ovat elakelaisristeilyja ja tajuttoman kalliita mutta kiitos etta paasin naista ennakkoluuloista :)

    VastaaPoista
  2. Tännekin on luvattu huomiseksi 25 astetta. Nyt luonto saa painaa täysillä kaasunappulaa. Kaikki on jäljessä, puut ja kukat, uskomatonta.

    VastaaPoista