maanantai 8. huhtikuuta 2013

päivä merellä ja viimeinen ilta

Risteilymme oli tullut siihen pisteeseen, että kaikki pysähdyspaikat oli nyt nähty ja käyty ja jäljellä oli viimeinen kokonainen päivä, ilta ja yö, jolloin laiva seilaisi koko matkan takaisin Puerto Ricon San Juaniin. Heräilimme siis rauhalliseen tahtiin ja otimme tällä kerralla aamupalan hyttiimme. Laivan erikoisuuksiin kuuluu myös se, että vain muutaman tunnin aikana keskellä yötä pitää maksaa pieni lisämaksu, mikäli haluaa huonepalvelun toimittavan jotain syötävää omaan hyttiin. Aina muulloin voi vapaasti pyytää huonepalvelua tuomaan toivomaansa purtavaa. Valinnanvaraa muuten riittää. Emme olleet kertaakaan käyttäneet tätä mahdollisuutta, mutta mikä oli parempi ajankohta leppoisalle hyttiaamupalalle, kuin viimeistäedellinen kiireetön aamu.  Nautiskelimme siis aamupalaherkuista omalla parvekkeella merituulen vienosti vilvoittaessa lämmintä ilmaa. 


Päivän sisältö muodostui siis mm. auringonotosta, pulikoinnista, lukemisesta, ristikoiden täyttämisestä, kortinpeluusta, syömisestä ja rentoutumisesta.


Helposti löysimme aurinkotuolit, joihin majoittua vaikka luulimme sen olevan mahdotonta. Päivän varalle oli laivalla extrapaljon ohjattua ohjelmaa. Oli rivitanssia, pokeriturnausta, hyväntekeväisyyskävelyätapahtumaa, bollywood-tanssituntia, ja kaikkea mahdollista. Hauskin kaikista taisi olla miehille suunnattu International Bellyflop competition. Kisassa siis enemmän tai vähemmän vatsakkaat, mutta rohkeat miehet näyttivät uskomattomia uimahyppymahaplätsejä altaaseen ja yleisö äänesti jatkoon aina parhaimmat. Valtava määrä yleisöä kokoontuikin katsomaan ja kannustamaan näitä vatsakkaita, jotka todellakin laittoivat itsensä likoon. Näimme melkoisia suorituksia ja hauskinta oli ehkä koko tapahtuman mahtava tunnelma, kun kaikilla näytti olevan iloinen mieli.


Jos katsoo tarkasti, voi kuvan keskellä nähdä melkoisen mahaplätsisuorituksen. :)
Päivä kului siis rennoissa merkeissä ja illan tullen varmistimme paikkamme myös teatterista, jossa oli tällä kertaa luvassa viimeinen show. Saimme nähdä huikeaa akrobatiaa ja illan huipennukseksi esiteltiin lipuilla kaikki yli 70 kansallisuutta, jotka työskentelivät laivalla. Melkoisen kansainvälinen työpaikka. Suomenlippua ei joukosta löytynyt. 
Kaihoisin mielin menimme viimeisen kerran illalliselle ja tapaamaan meille jo tutuiksi tulleita Christiania ja Katarynaa. He olivat pitäneet meistä hyvää huolta koko risteilyn ajan ja erityisesti kunnioitan Christinan ammattitaitoa suositella päivän menusta aina ne suosikit. Silloin kun valitsin hänen suosittelmansa ruoan, niin minun ei koskaan tarvinnut pettyä.


Kesken illallisen koimme vielä yhden hauskan yllätyksen, kun musiikin tahdissa ravintolan tarjoiluhenkilöstö esittäytyi kerralla koko illallisväelle. Tapoihin kuuluen pyöritimme mekin koko esiinmarssin ajan ruokaliinojamme kiitokseksi ja kannustukseksi.Illalla oli sitten aika pakata tavarat takaisin matkalaukkuihin, jotka jätettiin siis jo edeltävänä iltana ennen risteilyn päättymistä hytin ovelle. Laukkumme näimme seuraavan kerran laivan ulkopuolella  poistuttuamme laivasta. Järjestely toimi oikein hyvin ja näin meidän ei tarvinnut raijata painavia laukkujamme laivan kapeilla käytävillä. Tämä tapa jouduttaa laivasta lähtemistä varmasti huomattavasti.

Aamulla heräsimme taas San Juanissa, Puerto Ricossa ja kotimatka takaisin Puolaan saattoi alkaa. Kaihoisin mielin hyvästelimme laivan ja matkakumppanimme. Suurkiitokset Selinalle ja Masalle! Oli mukavaa jakaa kokemus kanssanne! Eikun seuraavia yhteisreissuja suunnittelemaan. :)

Turha luulla, että blogipostaukset reissusta päättyvät tähän, kun aikomuksena on kertoa vielä hieman lisää. Olisi toki arvokasta saada kommentteja teiltä lukijoilta siitä, että miten olen onnistunut kuvaamaan Karibianristeilyä tässä blogissani? Olisiko jotain muuta, mitä haluaisitte tietää tällaisesta reissusta? Kiitos kommenteista jo etukäteen! :)

3 kommenttia:

 1. Täydellistä Sanna! Mitään ei puutu!

  VastaaPoista
 2. Tai voisitko suurinpiirtein ketoa miten paljon tälläinen reissu kaikkineen tulee kahdelta hengeltä maksamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia kommenteistasi. Laivaristeily maksoi n. 800 euroa/hlö. Se taitaa olla aika lailla keskihinta, eli halvemmallakin pääsee. Laivalla siis mennään All Inclusive-meiningillä, joten välttämättä ei rahaa kulu lainkaan. Ostimme ruokaviinipaketin ja laivan shopista jotain pientä, jotka tulivat sitten tuohon päälle. Meillä oli toki myös hieman parempi hyttiluokka, kun halusimme esteettömät merinäköalat parvekkeelta. Se lisäsi hintaa hieman. Lensimme Berliinistä Miamin kautta San Juaniin, Puerto Ricoon ja lennot maksoivat myös sen saman 800/hlö. Päälle tuli vielä kaksi yötä hotellissa San Juanissa. Tuosta voi sitten nopeasti laskea koko reissun kustannukset. Kaiken kaikkiaan reissu tuli halvemmaksi, kuin olimme kuvitelleet. :) Suosittelen!

   Poista